9.1.2017

Ekologiset hammastahnat & Ekokiva


Ekokiva on perheyritys, joka toimii hyvällä asialla. Yritys tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoja massatuotantoon. Valikoimista löytyy mm. ekologisia, kestäviä sekä reilun kaupan tuotteita. Ekokivan verkkokauppa perustettiin v. 2008 ja tuotemaailma on painottunut enimmäkseen lasten leluihin ja niitä löytyykin oikein kunnon kokoinen valikoima. 


Itse löysin Ekokivan verkkokaupasta luonnollisten hygieniatuotteiden kohdalta tutustumisen arvoisia tuotteita, nimittäin erilaisia hammastahnoja sekä Humble Brush -hammasharjan. En ollutkaan aiemmin päässyt kokeilemaan ekologisia tahnoja ja tässäpä olisi kokeilun tuloksia... ja joo, tiedän... nämä tahnat soveltuvat eritoten lasten herkille ikenille. Mutta sopii myös meille aikuisillekin... varsinkin ekologisuudesta innostuneille ja myrkyttömyyteen hurahtaneille!


Green Peoplen luomuhammastahna sisältää piparminttua ja aloe veraa, josta tahna saa myös raikkaan makunsa. Tahna on hieman juoksevampaa, kuin markettihammastahnat mutta koostumus taas on erittäin silkkimäinen ja pehmeä. 


Tämä tahna on oikea ekologisuuden ilmentymä ja sopii myös vegaaneille ja kasvissyöjille. Tahnassa ei ole lainkaan fluoria, barabeeneja, ftalaatteja, makeutus- tai väriaineita. Valmistusaineet: kalsiumkarbonaatti, glyseriini, vesi, xantankumi, betaiini (antioksidantti), aloe vera, piparminttuöljy.


Sitten yllätykselliseen Jack n´ Jillin luomuhammastahnaan. Tahna on väritöntä ja koostumukseltaan todella hienojakoista. Maku on mieto ja näitä tahnoja saa eri makuisina. Tämän turkoosikorkillisen maku on mustikka. Muita Jack n´ Jillin tahnojen makuvaihtoehtoja on mm. vadelma, mansikka ja banaani. Pakkaus ja itse tuubi ovat myös ekologisia, ne ovat nimittäin täysin kierrätettäviä ja tuubi on valmistettu BPA-vapaasta muovista.


Jack n´ Jillin luomuhammastahnan valmistusaineet: ksylitoli, vesi, glyseriini (kookospähkinöistä), xantankumi, kehäkukanuute (luomu), maku luomumustikoista. Ei sisällä SLS:ää (natriumlaurylsulfaattia), väriaineita tai säilöntäaineita. Made in Australia!


Eco-Cosmeticsin hammastahnan koostumus on näistä kokeilemistani tahnoista paksuin. Maku on erittäin raikas ja miellyttävä. Tahna vaahtoutuu lievästi. Tässä tahnassa ei ole piparminttua, joten se soveltuu käytettäväksi myös mm. homeopaattisten hoitojen aikana. 


Mistäs sitä aloittaisi... tahnan hyviä ominaisuuksia on merkittävä lista, kuten kuva kertoo...ja huom:
Humble Brush -luomuhammasharja onkin varsinainen yllättäjä! Tämä 100 % biohajoavan harjan varsi on valmistettu bambusta(!) ja harjasosa BPA-vapaasta nailonista. Harja on ruotsalaista designia ja tuotteen takana toimii säätiö, joka lahjoittaa aina yhtä ostettua harjaa kohti yhden hammasharjan tai hammashoidon sitä tarvitsevalle lapselle.Harja on miellyttävä ja pehmeä ja tarpeeksi kookas yltääkseen hyvään pesutulokseen. Luulin ensin, että bambu varmastikin antaa makua pesun yhteydessä, mutta ei, ei minkäänlaista makua. Humble Brush -hammasharjaa on saatavana niin aikuisille kuin lapsillekin ja harjan värivaihtoehtoja on useita.


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

1 kommentti:

  1. Hyvä postaus ja asiallista tietoa. Toivon että tuo bambukin on viljeltyä eikä siten pois pandoilta. Minulla on vieläkin epäilykseni tuotteeseen joka on tehty bambusta. Mutta hyvää tietoa postauksesi.

    VastaaPoista