31.1.2017

Katin kirjanurkka - Ruokarytmi

Soisalo & Voutilainen: Ruokarytmi, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017, 160 s.

Ruokarytmi tarkoittaa lyhykäisyydessään hyvän mielen ruokavaliota. Syödä kannattaa siten, että otetaan huomioon oma sisäinen vuorokausirytmi. Ihmisen sisäisen kelloon vaikuttaa moni asia; valo, uni, likunta ja tietenkin syöminen. Meillä Suomessa varsinkin näin talviaikaan sisäinen kellomme tekee temppujaan, valon määrän muuttuessa. Kellosysteemin epätasapainoa ei aina itse huomaa. Ensimmäiset oireet liittyvät yleensä aineenvaihduntaongelmiin sekä sokeri- ja rasvatasoihin.


Ruokarytmi -kirjassa on reseptien lisäksi paljon yksityiskohtaista tietoa rytmiruoan vaikutuksista. Tutkimustietoa ja kokeilijoiden mietteitä on paljon ja mielestäni juuri nämä kokemukset ovatkin kiinnostavaa luettavaa. 


Kuvassa kirkaslieminen, vihreä kalakeitto. Perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, kirjolohta jne. Maistuisikos...nam!


Tuo ihmisen sisäinen kello on kyllä mielenkiintoinen ja ainakaan itse en ole tiennyt sen olevan niin hallitsevassa roolissa ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Sisäisen kellon rytmihäiriö vaikuttaa mm. unirytmiin, paino nousee, kakkostyypin diabeteksen riski suurenee, varenpaine kohoaa, muisti heikkenee, masentumisen riski kasvaa.


Ruokarytmi -kirjan ohjeiden avulla pääsee laittamaan sisäisen kellon oikeaan aikaan ja näin saa nostettua hyvinvoinnin uudelle tasolle. Ihana kirja, herkullisia ruokaohjeita ja mahtavaa tietoa. Suosittelen!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti