12.1.2017

Katin kirjanurkka - Elinvoimaa puista


Sinikka Piippo: Elinvoimaa puista, Minerva Kustannus Oy 2017, 288 s.


Ensimmäinen valtakunnallinen Kirjalla kuntoon! -viikko alkaa pian ja tarkempi ajankohta on 23.- 29.1.2017. Myös Minerva Kustannus Oy osallistuu viikkoon tuomalla esille kustantamiaan kärkituotteita. Kirjalla kuntoon! -viikko antaa eväitä, joiden avulla laitetaan kuntoon mm. elämänhallinta, ravinto, liikunta ja henkinen hyvinvointi.


Teemaviikko on osa Kirja-Suomi 2017 -hanketta. Kirja-Suomi 2017 korostaa suomalaisen kirja-alan yhteistyötä 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Erilaiset tapahtumat pyörivät ympäri vuoden ja esiin nostetaan erityisesti tietokirjallisuus... ihanaa, rakastan juurikin tietokirjoja... tietokirjallisuus kunniaan! Tämä mielenkiintoinen Minerva Kustannuksen uutuuskirja; Elinvoimaa puista, kuuluu muuten yhtenä osana teemaviikon materiaaleihin!


Elinvoimaa puista -kirja on todella kattava tietoteos, joka syväluotaa puiden merkitystä ihmisen fyysiseen sekä henkiseen hyvinvointiin. Kirjassa esitellään 26 Suomessa kasvavaa puulajia, joiden eri osia voidaan käyttää mm. lääketieteessä, aromaterapiassa, homeopatiassa, kansanlääkinnässä, kosmetiikassa sekä myös ravintona ja juomina.


Kirjan parasta antia on mielestäni sen selkeä jaottelu. Kaikki kirjan 26 eri puulajia käsitellään seikkaperäisesti. Mielenkiintoista tietoa ovat varsinkin erilaiset ainesosat, jotka käydään erittäin tarkasti läpi. Tiesitkö muuten, että koivun lehdissä on rutkasti C-vitamiinia tai että koivun mahlalla voi karkottaa kevätväsymystä. 


Elinvoimaa puista -kirjassa on paljon ohjeita varsinkin erilaisten terveyttä edistävien voiteiden ja juomien valmistamiseen. Maistuisiko männynneulasmehu... entäs tammenterhokahvi tai yskäjuoma, jonka ainesosina on pihlajankukkia, tulikukan kukkia, timjamia ja minttua... kuulostaa ihanalta!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti