21.7.2017

Katin kirjanurkka - Pohjois-Norjan rannikkoreitit

Harri Ahonen: Pohjois-Norjan rannikkoreitit, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017, 192 s.

Niinhän sitä sanotaan, että matkustaminen avartaa. No sitä se kyllä tekee ja on reissaamisella kyllä monia muitakin hyvää tekeviä vaikutuksia. Me ollaan lähdössä pian reissuun mutta vähän kyllä eri maisemiin mitä tässä nyt esittelyyn pääsevässä kirjassa on. Etelään päin ollaan lähdössä mutta ehkä jälleen ensi kesänä sitten tuonne pohjoiseen ja Lapin kautta Norjaan.


Pohjois-Norjan rannikkoreitit on upea ja todella kattava teos kaikille, jotka haluavat fiilistellä upeita maisemia tai jotka suunnittelevat reissua pohjoiseen. Kirja on taynnä mielestäni erittäin upeita värikuvia ja myös selkeitä karttapiirroksia. Katseenvangitsevia kuvia on mm. vuonomaisemista, vuorista ja mutkittelevista poluista.


Pehmeäkantinen ja 192 -sivuinen teos on täynnä asiaa, suunnittelee sitten päiväretkeä tai pitempää vaellusta Pohjois-Norjaan. Kirjasta saa hyviä vinkkejä, vaellusalueet ja nähtävyydet käydään myös yksityiskohtaisesti ja kattavasti läpi, retkeilyohjeita unohtamatta.


Hamaroy on kirjan mukaan yksi upeimmista paikoista Norjassa. Satumainen näkymä Lofooteille on kuulemma näky, jota ei voi koskaan unohtaa. Tästä aukeamasta muuten näkyy, kuinka kattavasti kirjan sivuilla erilaisilla kartoilla ja kuvilla kohteista kerrotaan. Tuonne pitää kyllä päästä joskus käymään.Satumaisia maisemia... eikö!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti