22.7.2017

Kesätunnelmia & kiukaan lumoissa


Ihan varmasti on pimeinä talvi-iltoina kiva katsella näitä blogipostausten kuvia, joita tässä kesän aikana on tullut tehtyä... fiilistellä kesän tuoksuja, värejä ja tunnelmia, ai että... ihanaa. Kuvassa vanha ulkosaunamme, joka savupiipusta tupruttelee savua, juuri lämpimään laitetun kiukaan toimesta. Saunan vieressä näkyy hyvin tuo pihakoivu, joka keväällä oli oikea murheenkryyni. Siitä piti nimittäin katkoa alimmat oksat pois, koska ne taipuivat mahlan vaikutuksesta melkein hipomaan maata ja ei ollut kyllä mikään helpoin homma.Kesän piha- ja remonttitouhut ovat edenneet hitaammin, kuin suunnittelin, mutta hiljaa hyvä tulee, niinhän sitä sanotaan. Ulkosaunan edustalle suunnittelemani pieni terassi ei ole saanut edes alkua alleen ja saunan eteisen sisäseinätkin odottavat vielä maalia. Olen tosi varovainen tuon maalin valitsemisen suhteen ja mietin vieläkin eri vaihtoehtoja. Väri on kyllä jo selvillä eli sellainen kuultovalkoinen olisi tarkoitus sivellä seinille.Kissakolmikkomme nuorin ja oikea hurmuripoika eli Pentti alias Pena, viettää kesäpäivää.Mutta on saunassa jotain tapahtunut. Nimittäin saunan eteisen lattia sai uuden pinnan, kuten kuvasta näkyy. Ja oli kyllä kiva sattuma... olin nimittäin shoppailemassa ihan muilla asioilla, kun huomasin ohi kävellessäni, että Kuopion Jyskissä oli sisäremontti käynnissä. Liikkeen pihalla oli monta isoa kasaa neliönmuotoisia n. 30 x 30 cm kokoisia mattoelementtejä, joita sai ottaa, jos halusi. Innostuin heti ja nappasin muutaman neliömetrin materiaalia. Vaikka mattoelementit ovatkin käytettyjä, ovat ne todella hyväkuntoisia, ja pesun jälkeen tietysti vaan paranivat. Oli muuten asetteleminen ja leikkaaminen, kun vanhan saunan lattia on jotakuinkin vino melkein kaikkiin suuntiin.Meidän uusi Mondex -puukiuas on palvellut jo pari kuukautta ja ollaan oltu kyllä enemmän kuin tyytyväisiä. Lämpö ja kiukaan tuottamat löylyt ovat ihan omaa luokkaansa... paljon tujummat, kuin aiemmin. Johtuukohan tuosta kivien määrästä, niitä kun on paljon. Ja se visuaalisuus, vaikka sitä nyt ei aina kiukaissa ajattele, mutta on tämä kiuas kyllä komea pyöreine muotoineen. Tykkään itse tosi paljon myös tuosta ominaisuudesta, että sivuilla nuo kiuaskivet näkyvät.


Jaahas... olisiko aika tyhjentää kiukaan tuhkaluukku, taitaa olla. Käytän tuhkat aina yleensä puutarhan lannoitteeksi, niinkuin ennen vanhaankin tehtiin. Puun tuhka käy mainiosti mm. kalkin korvikkeeksi mutta sitä ei saa annostella liikaa yhteen kohtaan.


On se nätti, en vaan kyllästy ihastelemaan tätä kiuasta... Tästä kuvasta nälee hyvin kiukaan muodon ja nuo kivet, kuinka ne kauniisti ovat tuossa lähes koko kiukaan ympäri. Kiuas on made by Mondex. ♥ Ihanaa kesää!-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti