27.8.2017

Design by Muurla ♥


Sisustustyylini on kyllä tosiaan tässä vuosien varrella muuttunut. Vuosia sitten tyylinä oli vanhanaikainen ja voi sanoa että "rehevä". Erilaisia tauluja ja koristelautasia oli seinillä ja muutenkin tavaraa oli esillä aika paljon. Väritys oli kauttaaltaan beigen sävyinen. Mutta se tyyli jotenkin sopi silloiseen kotiimme ja siihen vanhahtavaan ympäristöön. Nykyään asumme modernin tyylisessä ja selkeälinjaisessa kodissa, jossa pintojen väritys koostuu lähinnä harmaasta, mustasta ja valkoisesta. 


Nykyään oma tyylini varsinkin sisustamisessa onkin sitten todella minimalistinen. Mitä sitten tähän nykyiseen kotiini haluan tuoda... no ainakin upeita, itseäni puhuttelevia esineitä. Se tietää yleensä sitten joitakin jänniä yksityiskohtia, joihin ihastun.


Muurlan lasitehdas perustettiin vuonna 1974 ja yritys onkin tunnettu käsintehdyistä, puhalletuista lasiesineistään sekä emalituotteistaan. Muurlan verkkosivuilta löytyy erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä kattamiseen, sisustamiseen sekä keittiöön erittäin paljon. Valikoimasta löytyy sekä perinteistä että modernimpaakin designia sekä kuviomaailmaa. Itse ihastuin näihin kauniisiin O-kaatimiin. Kaatimien muotoilu on mielestäni yksinkertaisen tyylikäs ja tuo ottimen muotoilu on nerokas. Mietin ensin, kuinka kaataminen onnistuu ja yllätyin kuinka hyvin käsi muotoutuu tuohon pyöreään muotoon kaatimesta kiinni pitäessä. 


O-kaatimien yläreuna on hiottu tasaiseksi jolloin kaadettava neste on helppo kaataa lasiin. Kaataessa juoma ohjautuu hyvin tuohon nokkaosaan vaikka nokka onkin muotoiltu erittäin hienovaraisesti ja on lähes ovaalinmuotoinen. Mietin pitkään myös valkoista ja harmaatakin vaihtoehtoa mutta valitsin kotiimme lopulta kirkkaasta lasista valmistetut kaatimet. Pienempi O-kaadin sopii hyvin vesiastiaksi yhden tai kahden hengen kattauksiin tai vaikka kahvimaidon tarjoiluun. Vetoisuus on 35 cl.


Iso O-kaadin on erittäin näyttävä ja tässä kuvassa täytetty appelsiinimehulla. Kaatimen vetoisuus on 100 cl eli litran verran. Ei ole ihme, että nämä O-kaatimet ovat Muurlan yksi suosituimmista lasituotteista, niin upeita nämä ovat - ja toimivia. Vaikka tuo kalenteri kääntyy vasta syyskuuhun niin mieleen tuli jo joulun aika ja se, kuinka upealta tummanpunainen glögi mahtaakaan näyttää joulupöydässä tässä kaatimessa...Ihanassa yhteistyössä:
Muurla


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti