23.9.2017

Katin kirjanurkka - Juureksista herkkuja

Tiia Koskimies: Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja, Kustannus Minerva Oy 2017, 140 s.

Käytän juureksia ruoanlaitossa aika paljon ja ne kuuluvatkin lähes jokaiseen kotona tekemääni ateriaan. Eniten tulee syötyä porkkanoita ja niitä valmistuu sekä uunissa tai keitettynä. Tulee niitä naposteltua kyllä ihan sellaisenaankin. Hyvänä kakkosena tulevat sitten peruna ja bataatti. Perunat yleensä teen pitkän kaavan mukaan muusiksi tai sitten ne tulee syötyä porkkanoiden kera uunissa paahdettuna.


Kustannus Minervalta ilmestyi nyt syksyllä mielenkiintoinen kirja; Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirja. Umami.fi -ruokablogistaan tunnettu Tiia Koskimies on kirjoittanut useita ruokaohjekirjoja ja tämä hänen uusin tulokkaansa on todellakin oikea tietopakkaus juureksista ja juuresten käytöstä ruoanlaitossa. Kirja on kovakantinen ja sisältö on mielestäni erittäin kattava. Juurekset todellakin ovat suomalaisen keittiön perusta ja se tulee ilmi hyvin Juuri näin! -kirjassa. Kirjan alussa käydään kattavasti läpi jokaisen Suomessa kasvavan juureksen alkuperämaa, käyttö sekä hiukan historiaakin. Vitamiinipitoisuudet ja muut hyvät ominaisuudet tulevat myös tutuksi.Juuresten käsittely ja maustaminen käydään kirjassa kattavasti läpi.


Hunaja-seesamiporkkanat... nam...


Tykkään todella paljon risotosta ja sitä olen tehnyt yleensä sienillä höystettynä. Tämä punajuuririsotto vaikuttaa todella erikoiselta ja herkulliselta. Punajuuret keitetään kypsiksi jonka jälkeen lientä ja juureksia lisätään risottoriisiin kypsennysvaiheessa. Upea väri!


Kuvassa herkullisen näköinen lanttuinen thaikeitto. Maistuisikos... ai että, kokeiluun menee!


Olen jo pitkään himoinnut nauharaastinta. Sillä kun saa tehtyä mm. juureksista tällaisia kivoja pitkiä spagetin tapaisia suikaleita. Sweet and sour porkkanapastaan tulee spagettia, yksi porkkana ohuina suikaleina sekä sweet chili sauce -kastiketta. Keep it simple.Tämä ruoka sopii varmasti varsinkin pieneen suolaisen nälkään. Juuripersiljalla täytetyt filotaikinarullat. Kirjassa on muuten paljon ihan uusia ja erilaisia reseptejä!


Yhteistyössä:
Kustannus Minerva Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti