12.9.2017

Katin kirjanurkka - Makeaa marjoista ja hedelmistä

Liisa Westerberg: Makeaa - Marjoista ja hedelmistä, Readme.fi 2016, 200 s.

Vielä on ihana ja syksyinen sadonkorjuuaika käynnissä. Meidän pihamaalta on jo muutaman viikon ajan saatu syödä mahat täyteen ainakin omenoita ja karviaismarjoja ja vielä muuten on saatu punaherukoitakin vaikka näin syksyssä ollaan. Kesä alkoi myöhässä ja näköjään venyy nyt hiukan pitemmälle syksyyn. 


Readme.fi -verkkokauppa pursuaa upeita teoksia ja nyt esittelyyn pääsee yksi niistä: Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajan Liisa Westerbergin toinen leivontakirja, nimeltään Makeaa - Marjoista ja hedelmistä.


Makeaa - Marjoista ja hedelmistä on kovakantinen ja täynnä herkullisen näköisiä värikuvia upeista leivonnaisista ja herkuista. Sisällys on kategorisoitu selkeästi ja raaka-aineiden pääosassa ovat erilaiset marjat ja hedelmät. Kirjan taitto on myös silmiä hivelevää, jota aina osaa arvostaa ruokaohjekirjojen kanssa.


Kuvassa ihanat ja paksut, amerikkalaistyyliset omenapannukakut... nam...


Itseäni viehättää tässä kirjassa se, kuinka paljon erilaisia reseptejä kirjassa on ja kuinka hienosti kirjan tekijä, Liisa Westerberg opastaa erilaisten raaka-aineiden käyttöön ruoanlaitossa. Ohjeet kun eivät ole jämähtäneet niihin iänikuisiin piiraisiin vaan nyt mennään jo ihan toisella tasolla. Kirjasta kun löytyy mm. luumutiramisu, vesimelonimehujäät, granaattiomenapavlovat ja puolukkamasariinit. Sokerina pohjalla, kirjan loppuosasta löytyy kattava ohjeistus säilöntään.


Reseptien kohdalla on merkattuna aina kappalemäärä, kuinka kauan aikaa kannattaa varata sekä reseptin haastavuusaste. Kirjan alussa on selkeät perusohjeet erilaisille taikinoille, kuten näille croissanteille.


Appelsiini-suklaakakku näyttää niin herkulliselta, tätä reseptiä kyllä kokeilen seuraavaksi. 


Ja kas tässä, kehtasin nyt laittaa tämän kuvan näistä... tässä siis elämäni ensimmäiset, itse tekemäni täytetyt mangomacaronit. :-) Eivät nyt näytä ihan samalta kuin kirjan kuvassa... ehkä ensi kerralla onnistuu vähän paremmin.


Yhteistyössä:
www.readme.fi


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti