13.5.2018

Katin kirjanurkka - Klassikkoruokia

Tiina Rantanen: Klassikkoruokia, Otava 2018, 142 s.

Mikä on sinun mieliklassikkoruokasi? Omani on varmaankin hiljaisella tulella ja super pitkään kypsytetty karjalanpaisti. Mutta se oikea maku siihen tuntuu tulevan vain ja ainoastaan puulla lämmitettävässä leivinuunissa. Ja onhan niitä muitakin ihania herkkuja, kuten vaikka kanttarellimuhennos, vanhan ajan hölskykurkut ja makeana herkkuna vaikkapa köyhät ritarit. Nämä edellä mainitut löytyvät myös Otavan uutuuskirjasta Klassikkoruokia.


Klassikkoruokia on kovakantinen ja lähes 150-sivuinen tieto- ja reseptipakkaus, joka vei minut ihan saman tien, ensi aukaisulta mennessään. Kirja antaa nimittäin todella mielenkiintoista tietoa ja tällaista kirjaa on todella mielekästä lukea. Tietoa tulee roppakaupalla - ei paitsi resepteistä - vaan myös itse annosten ja raaka-aineiden kulttuurihistoriasta.


Kirjan sisältö on selkeästi jaoteltu. Ruokaohjeita on yli 50 ja näihin sivuihin sisältyy vielä juomasuosituksetkin! 


Tässä kuvassa niin herkullisen näköinen purjo-perunasosekeitto. Ja alhaalla myös kuva Klassikkoruokia -kirjasta ja perunaan liittyvää jännittävääkin historiaa. Perunan alkutaival varsinkin 1700 -luvun Ranskan rahvaan keskuudessa ei ollutkaan kaikkein helpointa, vaan tuli käyttää kepulikonsteja:Kirjan kuvitus on mielestäni tasapainoinen ja kaunis. Annokset on viimeistelty kauniisti ja kirja antaa siis myös silmänruokaa. Kuvassa Lindströmin pihvien tarina. Mistä erikoisen nimensä saanut ruoka on peräisin, no tarinoita on ainakin kolme erilaista mutta se on varmaa, että Lindströmin pihvi on saanut vaikutteita venäläisestä keittiöstä juurikin tuon punajuurensa vuoksi.


Hmm... tästä voidaan keskustella. Mutta mainittakoon, että en ole kanaviillokkia syönyt sitten omien kouluaikojen. :-)


Jälkiruokia unohtamatta. Tässä niin upean näköinen omenahyve. Tämä on testauslistallani seuraavana. Kirjassa on ohje myös sitruunaiseen versioon. Nam!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti