5.5.2018

Katin kirjanurkka - Kukkiva kasvimaa Potager

Tuisku, Törnroos, Haapalahti: Kukkiva kasvimaa potager, Tammi 2018, 200 s.

Nyt kirjanurkassa pääsee esittelyvuoroon yksi ihanimmista puutarhakirjoista koskaan. Tämä teos on täynnä upeita tunnelmakuvia, ideoita ja ohjeita. Kukkiva kasvimaa potager vie mukanaan ihan ensi aukeamalta. Potager tarkoittaa koristeellista ja tasapainoista yhdistelmää, jossa sekä puutarhan kukat, yrtit ja muut syötävät kasvavat rinta rinnan ja ihan samassa penkissäkin.


Kukkiva kasvimaa potager on kovakantinen ja 200-sivuinen kirja, jonka upea kuvamaailma on puutarhavalokuvaaja ja -toimittaja Teija Tuiskun käsialaa. Tekstistä vastaa tietokirjailija Heidi Haapalahti ja asiantuntijan roolissa toimii Gunilla Törnroos, jonka oma potager vilahtelee myös tässä teoksessa.


Kun pääsin selaamaan tätä kirjaa, en tiennyt, että mihin silmäni asetan. Kirja on niin kaunis ja täynnä värikkäitä ja tunnelmallisia kuvia. Tässä aukealla oranssinsävyistä kuvamaailmaa ja potagerin satoa.


Sisältö on selkeästi jaoteltu ja ohjeet alkavat aina potagerin perustamisesta tuonne sadonkorjuuseen ja syystöihin. Myös omavaraisuus käydään kirjassa läpi ja se onkin teema, joka kiinnostaa itseäni aina vaan enemmän ja enemmän.


Potageriin voi siis yhdistää niin silmänruokaa mutta joitakin kukkia voi myös syödä, kuten esimerkiksi kehäkukan kukkia voi lisätä jälkiruokiin ja salaattiin ja voihan kukilla koristella vaikka leivonnaisiakin.


Kunnon varusteet ovat suuressa roolissa myös puutarhanhoidossa. Potagerin kuin myös yli päätään puutarhan työkalulistasta tulisi löytyä ainakin lapioita, talikko, kuokka, haroja, haravat, sahat, rikkaruohorauta jne. Kaikki ohjeet ja tarvikkeet löytyvät Kukkiva kasvimaa potager -kirjasta. 


Upeaa kukkaloistoa ja näitä kuvia kun katsoo, niin ei malttaisi odottaa tulevaa kesää!


Yhteistyössä:
Kustannusosakeyhtiö Tammi


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti