18.5.2018

Puutarhatouhuja ♥ Blumat kastelujärjestelmä


No niin. En ehkä kestä tätä jännityksen ja hypetyksen määrää, kun pääsen tätä systeemiä asettelemaan kasvihuoneeseen. Ei ole tullut muuten tässä vuosien saatossa laskettua sitä vesimäärää tai sitä kastelukannullisten määrää, jota olen kantanut kasteluvedeksi omille tomaateille, kurkuille, chileille ja muille ihanuuksille.


No, paljon on tullut vettä kannettua mutta nyt tässä aloittelen Blumatin kastelujärjestelmään tutustumista lähemmin ja tämä olisi nyt tarkoitus asentaa lähiaikoina lopulliseen muotoonsa. Tämä helpottaa kummasti kasvien hoitoa ja varsinkin tomaatin, joka on super nirso ja myös erittäin janoinen. Kuvassa Blumatin kastelujärjestelmän anturi, jonka alaosa on keramiikkaa.


Tämä järjestelmä toimii täysin ilman sähköä! Siitä plussa, koska pidän juurikin tällaisista ekologisista ratkaisuista. Vesiastia, josta nämä anturit imevät veden asetetaan tarpeeksi ylös ja painovoima tekee tehtävänsä. Blumatin anturit on tehty keramiikasta ja systeemi tunnistaa kasvin veden tarpeen, jolloin anturin suutin alkaa tiputtaa automaattisesti vettä kasvin juurelle tai mihin se sitten onkaan asennettu.


Blumat- kastelujärjestelmän osaset odottelevat vielä kiltista paketeissa avaamista ja sitä, että pian pääsevät multakylpyyn.


Kasvihuoneessa ei oikein vielä tässä vaiheessa näytä olevan elämää mutta kyllä siellä jo istutuksia on, kuten kasvihuonekurkkua, Tigerella -tomaattia, chiliä ja muutama kukka pölyttäjiä keräämässä.


Kasvihuonekurkku kasvaa narua pitkin.


Tigerella -tomaatti ja kolme kehäkukkaa... tänä kesänä kasvavat isossa ruukussakin, vielä pieniä mutta tanakoita. Sitten vähän tunnelmakuvia pihamaalta...Hämähäkki on kutonut verkon kahden tulppaanin väliin. Verkko näkyy nyt hyvin, kun koivun siitepölyä on tarttunut siihen.Rosmariini.


Punaherukka kukkii.


Tuomi kukkii myös ja ihana tuo tuoksu!Valkovuokkoja.Siinä ne ovat odottelemassa... esittelen täällä blogissa tämän Blumat -kastelujärjestelmän asennusta, käyttöä ja tunnelmia.
No on kyllä todella hyvä, että ohjeet ovat myös suomen kielellä! Se auttaa niin paljon selkeitten kuvien lisäksi!
Näillä jämäköillä tikuilla tuo alemmassa kuvassa oleva musta kasteluletku kiinnitetään multaan.
Jännä, kuinka erilaisia ja jokaiseen tarpeeseen näitä Blumatin osia on. Tämä anturi sopii hyvin isoon ruukkuun, syvälle asennettuna.


Mitähän ne nämä meidän nokkavat neidit mahtaa tuumata taas näistä puutarhatouhuista. Mielenkiinnolla ainakin seurailevat koko ajan meidän touhuja. 

Ihanaa viikonloppua!Yhteistyössä:
Blumat


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti