26.6.2018

Katin kirjanurkka - La Pâtisserie

Kaisa Leino & Terhi Toivonen: La Pâtisserie, Atena Kustannus Oy 2018, 172 s.

Mitä tulee, kun yhdistää leipomisen, jauhoiset sormenpäät, perinteisen ranskalaisen makumaailman voisarvineen, tuulihattuineen ja tomusokerineen sekä konditorian salat. No jotain aivan uskomattoman herkullista ja myös kuvassa komeilevan upean ruokaohjekirjan, nimeltään La Pâtisserie ja sen ihanat 28 ranskalaista klassikkoleivonnaisen ohjetta.


La Pâtisserie on ranskaa ja Ranska onkin kuuluisa tuoreita ja tuoksuvia leivonnaisia täynnä olevista leipomoistaan ja konditorioistaan.  Ei siis mikään ihme, että tällaiselle kirjalle on paikkansa kirjahyllyssäni. Tykkään leipoa useinkin ja tämä kirja kun vielä vie ohjeillaan muille maille niin nam!


Atenan kustantama La Pâtisserie -kirja on kovakantinen ja reilut 170-sivuinen ihanuus.


La Pâtisserie -kirjan sisältö alkaa tekniikoihin tutustumisella, sitten lukija kuljetetaan ihanien reseptien pariin. Kuvassa briossien ohjeaukeama. Ja tuo kuva on mielestäni yksinkertaisen upea ja se kertoo kyllä paljon briossien koostumuksesta. Briossitaikina leivotaan muuten aina kylmänä, vaikka se sisältääkin hiivaa. Muutoin sitä on vaikea käsitellä. Taikina kohotetaan hitaasti, mieluiten kylmässä.


Niin, niistä tekniikoista. Kirjan selkeät step-by-step-kuvat helpottavat ymmärtämään eri työvaiheita. Niin tervetullutta ja näin on muuten myös paljon helpompi aloittaa oma tie leipomisen ja kirjan reseptien saloihin. ♥ Tässä se on. Tämän aion valmistaa seuraavaksi. La Pâtisserie -kirjan ohjeella niin kaunis ja varmasti myös haasteellinenkin persikka-vadelmakakku. Ei ihan se perinteinen yksilö mutta varmasti niin ihanan maukas. Kakun sisällä on mm. bavaroise-vaniljavaahtoa, persikkaa, vadelmaa ja kaiken kruunaa tuo upea vadelmakuorrute. Nam!


Mansikkakakku on kyllä aivan ehdoton kesän herkku. Tykkään, kun näissä kirjan ohjeissa on mukana myös tuollaisia pokkileikkaus -kuvia, joka havainnollistaa kakussa käytettävät osat ja myös, miten kakku sitten lopulta kootaan kauniiksi kokonaisuudeksi. Upea kirja - ja ei muuta kuin leipomaan! ♥


Yhteistyössä:
Atena Kustannus Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti