30.6.2018

Katin kirjanurkka - Leipävallankumous

Eliisa Kuusela: Leipävallankumous, ReadMe 2018, 160 s.

Nyt esittelyyn täällä blogini kirjanurkassa pääsee mielenkiintoinen kirja, jonka ohjeet painottuvatkin kokonaan leipomiseen ja itse asiassa leipään. Kyseessä on nimittäin oikea vallankumous. Siis leipävallankumous ja hapanjuuren paluu. 


Kuten Leipavallankumous-kirjassakin sanotaan, niin hyvä leipä syntyy yksinkertaisista aineksista. Leipään kun ei oikeasti muuta tarvita kuin vettä, jauhoja ja suolaa. Juju onkin siinä, että valitsee hyvät ja laadukkaat jauhot. Mahdollisimman tuoreet luomujauhot sopivat erinomaisesti, joihin ei ole lisätty lisäaineita.


Leipävallankumous!


Kirjan sisältö alkaa aivan perusteista sekä raaka-aineista, sitten käydään selkeästi kuvitettuina läpi leivän valmistamisen vaiheet ja lopussa on ihania, erilaisia hapanjuureen painottuvia reseptejä runsain mitoin.


Kirjan kuvitus on mielestäni todella selkeää, kekseliästäkin ja kivaa katseltavaa.


Siinä se on. Leipävallankumous-kirja ohjeistaa ikioman hapanjuuren valmistuksen saloihin. Kuvassa hapanjuuri on ollut valmistumassa useamman päivän ajan ja kuplittuaan se on valmista käytettäväksi.Tuo hapanjuuri on helppo tehdä ja kirja opastaa selkein askelin sen saloihin.


Juureen valmistettu taikina ja siitä leivottu leipä on myös vatsaystävällisempää, kuin nopeasti kohotettu ja paistettu tavallinen leipä. Nämä ovat mielenkiintoisia asioita ja jokainen voi itse kokeilla, mikä ero juureen leivotussa on ja mitä se oma maha sanoo. Kuvassa niin herkullisen näköinen hapanleipä. Ainekset tähän leipään ovat: juurta, haaleaa vettä, puolikarkeita vehnäjauhoja, spelttijauhoja, ruisjauhoja ja suolaa. Siinäpä se ja ei muuta kuin leipomaan!


Yhteistyössä:
ReadMe


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti