6.6.2018

Unelmien tapetti by Kuvatapetti.fi & ALEKOODI


Ulkona paistaa aurinko, ihanaa! Puutarhassa, kasvimaalla sekä tietysti kasvihuoneessa on tullut touhuttua jo kaikki ne tärkeimmät alkukesän toimet eli syksystä jääneet edellisen kauden kasvijäänteet on siivottu ja uudet istutukset ovat kasvamassa. Puutarhajuttujen lisäksi olen päässyt nyt sitten toteuttamaan yhden pitkäaikaisen unelmani. Ja se liittyykin sisustukseen.


Olen tässä vuosien saatossa törmännyt useaan otteeseen mm. somen maailmassa, sisustuslehdissä ja tv:ssäkin erilaisiin upeisiin kodin sisustuksen tehosteseiniin, jotka on tapetoitu upeilla ja hyvinkin erityylisillä tapeteilla. Näissä tapeteissa on vilahdellut esimerkiksi suurennettuja maisemakuvia tai tyyliteltyjä graafisia kuvioita ja kaikkea siltä väliltä.Jo todella pitkään olin miettinyt tehosteseinää myös omaan makuuhuoneeseemme. Tuo huone valikoitui siksi, koska kaipasin sinne jotenkin paljon rauhallisempaa tunnelmaa. Huoneen aasialaistyylinen tapetti oli mustavalkoinen ja jotenkin levottoman oloinen kuvioinnin takia - ja tuntuu, että värityksenkin ja sen suuren kontrastin takia mikä mustan ja valkoisen välille tulee.

Tapetoitava seinä ennen uudistusta.Meille kotiutuikin muutama viikko sitten kaunis ja erikoinen tapetti. Tapetti on Kuvatapetti.fi-sivustolta, josta löytyy erilaisia upeita tapetteja hirmuinen määrä, useampia satoja. Meille päätynyt tapetti on nimeltään "Sumuinen metsä" ja oli muuten pikkuinen valinnan vaikeus alussa, mutta on se jännä, että kun jokin kolahtaa, niin se vaan on sitten se oikea. Niin kävi meillekin, kun mietimme mieheni kanssa muutamaa vaihtoehtoa ja päädyimme sitten lopulta siihen ensimmäiseen, joka tuntui oikealta ja meidän näköiseltä.

Tapetin mallikuva Kuvatapetti.fi:n valikoimasta

Kuvatapetti.fi -sivustolla on myös valmis laskuri, johon kirjoitetaan seinän mitat, johon tapetti sitten on tarkoitus tapetoida ja samalla näkee myös 1:1 mallikuvan, miltä tapetti näyttää sitten juuri sen kokoisella seinällä. Todella kätevää ja erittäin tervetullutta. Saattaa olla hankalaa havainnoida tapetin kuvioiden kokoa ja tämä myös sitten helpottaa valintaa.


Kuvatapetti.fi on kotimainen ja sivuston taustalla toimii v. 1990 perustettu Salossa toimiva Pertinax Oy, joka on erikoistunut juurikin erilaisten laadukkaiden sisustustulosteiden valmistukseen ja suunnitteluun. Ja tuon laadun tuntee hyppysissään. Tapetti toimitetaan hyvin pakattuna tukevassa pahvilaatikossa. Asiakasta todellakin ajatellaan, kun mukana on erittäin selkeät, kuvalliset asennusohjeet ja tapettivuodat on myös leikattu määrämittaan jo valmiiksi ja myös numeroitu järjestyksessä, mikä helpottaa omaa tapetointityötä. Aivan mahtavaa! Yhden tapettivuodan leveys on aina 57 cm.
Tämä meidän tapetti on nk. Non-Wowen-vinyylitapettia, joka on mattapintaista, paksuhkoa ja todella kestävää. Ja on muuten helppo asentaa, ainkin itse tykkäsin tapetin ominaisuudesta ja siitä, että kun kyseessä on Non-Wowen -tapetti, itse tapettia ei tarvitse liisteröidä vaan liisteri levitetään suoraan seinään. Tykkään tuosta piirteestä todella paljon, koska aiemmin, kun olen tapetoinut, on liisterinen tapettivuota tuottanut suuria haasteita.


Hyvästi vanhat tapetit!

Luotisuoraan varsinkin ensimmäinen vuota olisi hyvä saada. No ihan nimenomaan luotisuoraan tässä tapauksessa! Tein siis viritelmän nuppineulasta, ohuesta langasta ja luodista, kun en löytänyt mistään meidän vatupassia. Ja muuten toimii! :-)Vuodat kiinnitetään vasemmalta oikealle numerojärjestyksessä ja niin, etteivät niiden reunat mene päällekkäin vaan ne tulee asentaa vieri viereen. 


Tapettiliisteri tai -liima levitetään telalla tai siveltimellä ja niin, että kuivia kohtia ei jää ollenkaan... muuten tulee ilmakuplia! Käytin itse tätä Kiillon Nowo Non-Wowen seinäliimaa. Nämä kyllä toimivat oikein hyvin yhdessä.Nostin vuodan kerrallaan seinälle ja vedin tapetin pintaa ylhäältä alaspäin samalla kun tapetti kiinnittyi seinään. Ilmataskujen muodostumista kannattaa välttää mutta tämä Kuvatapetti.fi:n tapetti on kyllä sen verran kestävää laatua, että muutamassa kohdassa varovasti irrotin tapettia ja asetin sen uudelleen paikoilleen ilman mitään ongelmia.


Patterin kohta tuotti hiukan mittailu- ja saksimistyötä. Meillä tuon patterin saa nostettua kätevästi yläosastaan pois paikoiltaan hetkeksi. 


Lopuksi annetaan tapetin kuivua paikoillaan vuorokauden verran ja sitten ylimääräiset tapetit lattian- ja katonrajasta leikataan mattoveitsellä irti.


Saanko esitellä makuuhuoneemme uusi tehosteseinä! Meille tämä sopii niin täydellisesti ja tuollainen hiukan sumuinen, aamu-usvainen metsämaisema rauhoittaa. Sinertävän eri sävythän ovat myös tunnetusti sellaisia mieltä tyynnyttäviä värejä ja tämä todellakin nyt sitten täyttää kaikki ne toiveeni siitä rauhallisuudesta ja tyyneydestä. Koko makuuhuoneen tunnelma muuttui tämän myötä ja olen niin tyytyväinen tähän tapettiin. Tuo unenomainen maisema vie johonkin mielenkiintoiseen maailmaan. Ja kun tuosta ikkunastakin näkyy puita, sopii tuo maisemakin tähän tapettiin aika jännällä tavalla! 


♥ ALEKOODI! ♥

Kuvatapetti.fi haluaa tarjota kaikille blogini lukijoille oman alekoodin.


Lisää kampanjatunnus lasituvanminiatyyrit 
tilaukseesi ostoskorissa ja saat -15%:n alennuksen kaikista
tapettitilauksista.


Nyt on oiva hetki uudistaa kodin ilmettä uniikilla ja laadukkaalla tapetilla! 
Voit myös teettää tapetin omasta valokuvasta tai piirustuksesta. 
Tutustu upeisiin tapetteihin osoitteessa www.kuvatapetti.fi.


Alekoodi on voimassa 6.6.2018 - 13.6.2018


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Your new mural is GORGEOUS!!! It really opens up the room and although it's considerably darker than your previous wallpaper, the visual drama it provides, give the impression of sleeping in a treehouse-
    I LOVE it! :D

    elizabeth

    VastaaPoista
  2. Thank you so much, Elizabeth! We are really pleased with this new wallpaper... it takes us in some dream world. :-)

    VastaaPoista