28.2.2019

♥ Chilit kasvivalon alla ♥


Kevät tulee ja sen kyllä taas huomaa... ajatukset ovat jo niin kesän sadossa sekä itse puutarhahommissa. Ja niinhän niiden oikeastaan kuuluu ollakin, kun äskettäin tuo niin paljon odottamani esikasvatusaika alkanut... ihanaa! Meillä kasvaa jo mm. pari eri chililajiketta, Serrano ja Hungarian Yellow Wax Hot ja kovaa vauhtia muuten kasvavatkin. Kuvassa osa chileistä kasvivalon alla. 


Kasvivalo on todellakin tarpeellinen apu esikasvatuksen valonlähteenä. Tällaista kasvivaloa voi ja kannattaa käyttää myös ihan ympäri vuodenkin, sisällä kasvavien viherkasvien lisävalonlähteenä. Kasvit voivat paremmin ja kasvavat hyvin, kun valon määrä on sopiva ja lisävaloa täällä meillä kaivataankin, melkeimpä puolet vuodesta.


Siinä se on, meidän chilien päällä valoaan tuottava EnviroGro T5 by LUMii. Tässä kasvivalaisimessa on kaksi kappaletta loisteputkia ja tehoa on 48W ja 4000 Lumenia. Tämä valaisin löysi paikkansa meille Chilitarvikkeen verkkokaupasta. ♥


LUMiin kasvivalaisimen runko on valkeaksi maalattua metallia ja valon molemmilla sivuilla on tuo mustana kuvassa näkyvä johdonliitin. Tämä siksi, koska valaisimen pystyy asentamaan tarpeittensa mukaisesti myös vaikka pystyyn, joten hyvä, että johdon paikka on valittavissa. Leveyttä tällä kasvivalaisimella on 60 cm.


Valaisimen voi asettaa roikkumaan tällaisten metallisten ja vahvojen ripustimien varaan. Ripustimet sijaitsevat valaisimen sivuilla. Kokonaisuudessaan tämä kasvivalaisin on erittäin jämäkkätekoinen muttei kuitenkaan liian raskas.Valaisimen mukana tulee kaksi loisteputkivaloa sekä musta sähköjohto.


EnviroGro LUMiin valon määrä vaan kasvaa entisestään tuon sisäosan heijastavan pinnan ansiosta. Näyttää muuten jännästi, että loisteputkia olisikin kuvassa neljä mutta kaksi niitä kuitenkin on.


Valaisimen ripustaminen on sitten aivan täysin kiinni omasta tarpeesta ja millaisessa ympäristössä esikasvatus tapahtuu. Kuvassa kasvivalaisimen ripustamiseen sopivat apuvälineet LUMii Rope Ratchet -ripustuskoukut, joissa on pikalukot. To-del-la kätevät käyttää, saa tuota valaisinta sitten helposti myös säädettyä näitten avulla ylemmäs tai tarvittaessa alemmaskin, tarpeen mukaan.


Pakkaus sisältää kaksi 2 metrin pituista köyttä lukkoineen. 


Asensin meille kasvivalaisimen roikkumaan ikkunaan ja juurikin näitten ripustuskoukkujen avulla. Hyvin pysyy ja tarkoituksena on, että sitä mukaa, kun kasvit kasvavat, saan nostettua valaisinta ylöspäin helposti.


Meillä ei verhoista piitata, kuten kuvasta näkyy. :-) Ihana valo saa tulvia ikkunoista sisään. Onneksi oma mieheni on sen verran ymmärtäväinen tämän harrastukseni suhteen, että saan rakennella tällaisia erilaisia systeemeitä kotiimme. No tämä on nyt kuitenkin ehkä sieltä lievemmästä päästä. Tuossa näkyvät nuo istutuksetkin, jotka siirsin jo isompiin astioihin, puoliksi leikattujen maitotölkkien pohjiin.


Chili kannattaa istuttaa uudelleen, kun ensimmäinen lehtipari sirkkalehtien jälkeen on puhjennut. Istuta sen verran syvään, että multa miltei koskettaa sirkkalehtiä. Tällöin chilistä kasvaa tanakkavartinen.Omat chilini istutin BioBizzin taimimultaan, joka on superkeveää ja jossa on mukana runsaasti perliittiä, joka tuo multaan pienten taimienkin kaipaamaa ilmavuutta. 


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti