11.2.2019

Katin kirjanurkka - Borssia ja šarlotkaa

Jaana Virronen: Borssia ja šarlotkaa, Atena Kustannus Oy 2019, 180 s.

En ikinä kyllästy ruokaohjekirjoihin ja niiden selaileminen aina uudelleen ja uudelleen on vaan niin antoisaa. Viikonloppuruoan suunnitteleminen ja uusien makujen kokeileminen on mielenkiintoista ja aina löytyy jotain uutta. Joulun ajan ruokaohjekirjojen selailu kuuluu aivan omaan luokkaansa mutta erittäin hyvällä kakkossijalla tulee eri kulttuurien maut ja ohjeet.


Nyt esittelyyn pääsee Atena kustannuksen julkaisema ja Jaana Virrosen kirjoittama uutuuskirja Borssia ja šarlotkaa, joka vie lukijansa venäläiseen kulttuuriin vahvojen makunystyröitten kautta.


Borssia ja šarlotkaa -kirjan sisältöä. Kattavaa, eikö!


Borssia ja šarlotkaa -kirja on jaoteltu muutamaan eri kategoriaan; keitot, salaatit, pääruoat, lisukkeet, jälkiruoat ja leipomukset.


Kuvassa kirjan aukeama ja šitši eli hapankaalikeitto. Kauniita kuvia on tämä kirja muuten pullollaan! Venäläiset maut ovat oleellisena osana meillä suomalaisessakin ruokakulttuurissa, varsinkin itärajan tuntumassa. Rajanaapureita kun ollaan ja tietysti vallan alla oleminen vaikutti myös asiaan silloin aikoinaan. 


Oma mielikuvani venäläisen keittiön ihanuuksista ovat vahvat maut, pitkään kypsyttäminen, suolakurkun käyttö sekä tietysti ne ihanat blinit, joita itse hiukan muunneltuna olen tehnyt aina aika ajoin. 


Maistuisiko Mimosa? Mimosa on kerroskalasalaatti, jossa raaka-aineina käytetään tonnikalaa, kananmunaa, juustoa oman maun mukaan, porkkanaa ja majoneesia. Kerrossalaatistahan voi sitten tehdä mitä erilaisimpia variaatioita.


Kuvitus vie mennessään, eikö!


Venäläisten pannukakkujen resepti on nimeltään Oladi. Pannukakut ovat todella kuohkeita ja sisältävät mm. piimää. Nämä paistaisin mieluiten mummoni vanhalla valurautaisella lettupannulla, jossa on paikat viidelle pikku letulle. Nam!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti