3.2.2019

Katin kirjanurkka - Juurevaa leipää

 Martin Johansson: Juurevaa leipää, Kustannusosakeyhtiö Otava & Moreeni 2018, 103 s.

Tykkään leipoa tosi paljon ja nytkin on keittiössä parhaillaan pullataikina kohoamassa. Aion leipoa korvapuusteja. Makeita leivonnaisia tuleekin tehtyä enemmän kuin muita mutta minua kiinnostaisi kovasti myös taitaa leivän teko. Ruisleivän varsinkin ja myös juureen leivottu hapanleipä on yksi suosikki.


Nyt esittelyyn pääsee uutuuskirja, Juurevaa leipää, joka antaa paljon ohjeita ja vinkkejä leivän leipomiseen. Kuvassa kirjan sisältöä.


Kirjassa on erilaisia ohjeita yli kaksikymmentä ja ohjeet painottuvat hapanjuureen leipomiseen aina oman juuren valmistamisesta asti. Juuri antaa leivälle paljolti makua ja samalla kohottaa sitä. Tätä viikuna-hasselpähkinäleipää aion kokeilla!


Välineet ja tarvikeet käydään kattavasti läpi.



Ihana kuva kirjasta, uunituoreet ruisjuureen leivotut patongit.


Kuvien lisäksi kirja tarjoaa useita piirroksia havainnollistamaan eri työvaiheita.



Siinä se on, mielestäni täydellisen ulkomuodon omaava leipä. Oikein näkee, että kyseessä on rapeakuorinen yksilö... nam! Ja tuo korissa kohottaminen antaa muuten leivän pintaan kivan kuvioinnin. Mitäs meinasit itse seuraavaksi leipoa? 


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti