6.6.2019

Katin kirjanurkka - Kissan koulutusopas

Sarah Ellis & John Bradshaw: Kissan koulutusopas, Docendo 2019, 308 s.

Voi, mikä söpöläinen tuossa kirjan kannessa onkaan! En oikeasti tiedä, mistä tämä oma kissoihin retkahtamiseni on alkanut mutta olen siis ihan pienestä asti ollut kissojen lumoissa. Nyt tällä hetkellä meillä on kolme ihanaa kollia, Vili, Topi ja Pena...kaikki leikattuja sellaisia, ja tuo kolmikko tuo kyllä paljon iloa elämään.


Kissakolmikkomme vanhin ja lauman kuningas, Vili.


Siksi olinkin jälleen niin innoissani, kun löysin tämän kirjan Docendon verkkokaupasta, kyseessä on nimittäin Kissan koulutusopas, jossa on sivuja peräti yli 300! 


Hmmm, aluksi aloin miettimään, että voisinko oikeasti minäkin saada näitä meidän kissoja tekemään jotain, jota voisin heille kouluttaa. Pena varsinkin on sellainen oikea oman tiensä kulkija, oikein omapäinen, ja oikein laittaa aina vastaan, jos teemme jotain hänen ylpeydelleen käyvää. Kuten vaikka jos nostamme Penan sohvalle nukkumaan, niin ei... ei varmasti käy vaan Pena tulee sohvalle silloin, kun itse haluaa eikä silloin, kun me hänet laitamme siihen. Tällainen käytös on varmasti monille kissojen kera asustaville tuttua.


Nuorimmaisemme, Pena... oikea herra omapäinen ja söpöilee tarvittaessa. 


Kissan koulutusopas on mielestäni todella kattava ja kirjassa on paljon ohjeita, tietoa ja ideoita kissan käyttäytymisestä ja opettamisesta.Kissatkin siis oppivat tekemään temppuja, kuten antavat käpälän sitä pyydettäessä... tai vaikka istuvat tai käyvät maaten, aivan kuten koiratkin. Kissojen kohdalla tuo lähestymistapa oppimiseen tuntuu olevan mielenkiintoinen, pohjautuen kissamaisuuteen. Mitä tuo kissamaisuus pitää sitten sisällään... no itsenäisyyttä, inhoa kaikenlaisia mullistuksia ja sosiaalisia muutoksia kohtaan sekä viehtymys metsästämiseen.


Topi nauttii helteestä.


Ei muuta kuin kissamaisia lukuhetkiä kirjan parissa! :-)


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti