3.5.2020

♥ Toukokuun alun pihapuuhia ♥


Toukokuun alkua elellään ja tänään on tullut vettä taivaalta lähes koko päivän. Sade tekee hyvää pihamaan kasveille, istutuksille ja perennoille ja nyt kasvu alkaakin oikein kunnolla. Tässä tunnelmia meidän pihamaalta näin kesän kynnyksellä ja muutama lannoitetärppikin sinulle by Biolan! ♥


Mieheni löysi tällaisen vanhan, ruostuneen 5 litran mitan, toi tämän minulle, kun tietää, että tykkään näistä ruostuneista, sammaloituneista ja elämää nähneistä esineistä ♥. Mielenkiintoinen esine, kukahan tätäkin on käyttänyt silloin aikoinaan... nimittäin ainakin vuonna 1953 tämä mitta on ollut käytössä. 


Ja mistäkö tuon vuoden tiedän niin tarkalleen... astiassa on tällainen 5 litran leima, tarkistusmerkki ja vuosiluku 1953. Erikoisen muotoinen tämä mitta kyllä on, missähän tätä on käytetty, olisi kiva tietää. Mutta nyt se pääsi meillä uuteen elämään ja kukka-astiaksi.



Siinäpä se, juuri sopiva vaikka yhdelle orvokille. 


Viikonloppuna käytiin orvokkiostoksilla puutarhaliikkeessä ja istuttelin tässä myös salaatit ja tillit lavaan. Nämä viikonlopun istutukseni saivat annoksensa luomulannoitetta by Biolan. Luomua sen olla pitää ja tässä kuvassa käyttämäni Biolanin Kasviperäinen lannoite joka sisältää mm. merileväjauhetta, joka sisältää oikeita luonnon tehoaineita ja saa kasvit voimaan hyvin. 



Lannoite on helppo levittää ja sirotella suoraan mullan päälle, muista peittää jauhe mullalla. Myös varastolannoitus on helppo tapa lannoittaa. Siinä kasvin juurien lähelle tehdään kuoppa, johon kaadetaan annosteluohjeiden mukainen määrä lannoitetta. Varastolannoitteesta kasvi ottaa tarvitsemansa ravinteet pitkin kasvukautta.



Istuttelin myös karviasmarjapensaan aurinkoisempaan paikkaan, se oli hiukan jäänyt toisen pensaan varjoon. Marjapensaille ja hedelmäpuille käytän tällaista Biolanin Marja- ja hedelmälannoitetta. Myös luomuviljelyyn tarkoitettua tietenkin. 


Lannoitetta tässä astiassa on 5,5 litraa ja tämä lannoite on saatavilla muuten myös 10 litran astiassa. Marja- ja hedelmälannoite on helposti levitettävä ja isorakeinen. Tämä lannoite sopii muuten hyvin myös perennakukkien lannoittamiseen.  


Ja tässäpä meidän karviaismarjapensaan alla tuota kyseistä lannoitetta. Ihanaa toukokuun alkua sinulle ja aurinkoisia päiviä! ♥


Ihanassa yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!