7.5.2020

Kasvihuone on pian valmis ♥ Macea


Meidän Tarmo-kasvihuoneen rakentamisprojekti on päässyt jo loppuvaiheeseen ja nyt Tarmo on saanut jo lattian. Lattiamateriaaleiksi valikoitui vanhat tiiliskivet sekä hiekansekainen sora, jota löytyy pieni kasa tonttimme rajalta. Tarmo on kasvihuoneeni nimi ja samalla nimellä tämä ihanuus löytyy Macean verkkokaupasta. Tämä onkin jo kolmas postaukseni Tarmon rakennusvaiheista ja ensimmäiseen pääset tästä ja toiseen tästä. Käyhän kurkkaamassa miltä projekti on näyttänyt! ♥Chilin taimet ovat kasvaneet ja odottelevat kasvihuoneeseen pääsyä... vielä vähän aikaa nämä viettävät yöt sisätiloissa ja pian pääsevät sitten kasvihuoneeseen, kunhan ilmat vähän lämpenevät. Tykkään chileistä todella paljon ja ovat kyllä niin monikäyttöisiä. Viime kasvukautena meille tuli chilejä valtava määrä ja osa on vielä pakkasessakin. Täytyypä syödä ne pois, kun pian saadaan uusia ja tuoreita, ihanaa! 


Meidän kissakolmikon vanhus, Vili, ihmettelee ihmisten touhuja.


Kasvihuoneen lattia valmistumassa ja ensimmäiset sorakuormat lattian päällä. Tuo vihreä pressu jää maan ja lattiamateriaalin väliin ja sen on tarkoitus pitää mahdolliset rikkaruohot loitolla.Kasvihuoneeseen tulee kaksi tällaista kasvulavaa. Nämä ovat oikeasti kuormalavojen kauluksia. Superkätevät ja mukavat käyttää. Tässä kuvassa vähän mallailen, että miten nuo lavat asetan kasvihuoneen lattialle.Viimeistelyjä ja tässä kasvihuoneen katon päädyn musta koriste. Onhan tällä tarkoituskin, eli tukee päädyn ja katon osia. Tuossa näkyy myös sisäosan tukirakennetta. Tarmo-kasvihuoneessa metallisia tukirakenteita on useita, mikä tuo mukanaan myös varmuutta kasvarin kestävyyteen.


Ja ihan loppusilauksena molempiin katon ränneihin asennettavat päätypalat ja noista saa sitten sadeveden otettua kätevästi talteen kasteluvedeksi.


Tarmo-kasvihuoneen tuuletusikkuna. Tällainen ikkuna on kätevä avata ja sulkea ja viilentää tulevaa kasvua hellepäivinä. Ja ihan itse rakensin... jee, meni kaikki osatkin jopa oikein päin ja ihan ensi yrittämällä, hyvät ohjeet kun on, niin onnistuu! :-)


Tällainen vanha ja iso sinkkiastia löytyi mieheni kotipaikalta ja se pääsi nyt kasvihuoneeseen. Kokoa on paljon ja hyvä niin, sillä aion istuttaa tähän tomaatin. On aina hyvä, kun on juurilla tilaa kasvaa.


Ja siinäpä uuden Tarmo-kasvihuoneeni nurkasta löysi tämäkin paikkansa.


Tiiliskivet pääsivät uusiokäyttöön kasvihuoneen sisäänkäynnille.Ja sitten soraa reinoille ja tiiliskivien väliin laitoin hienoa hiekkaa. Tuli ihan kivan näköinen ja kätevä astella tällaisen päällä. Tuohon keskelle voisi keksiä vielä jonkin kivan yksityiskohdan, vaikka kauniin kiven tai muun.


Lavoja laitoin kasvihuoneeseen peräkkäin kaksi kappaletta ja kunnon multaa lavat täyteen.


Noin ja siinä se on! Kasvari valmiina ottamaan vastaan tomaatit ja muut! ♥ Ihanaa toukokuuta sinulle ja laitan tässä kesällä vielä kuulumisia kasvihuoneesta, jäähän seurailemaan... ♥


Yhteistyössä:
Macea Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti