9.8.2020

Kasvihuonetunnelmia ♥ "Tarmo"


Ihana elokuun alku on menossa ja aurinko on hellinyt pari viime päivää oikein urakalla. Eilen lämpötila lähenteli jo kolmeakymmentä ja tuntui niin kesäiseltä - no kesähän se vielä onkin, vaikka illat ovat jo niin pimeitä, että syksyn tulon jo aavistaa. Tässä kuvakavalkadia meidän "Tarmo" -kasvihuoneen tunnelmista ja muutama kuva puutarhastakin. ♥ 


Rakensin "Tarmon" ihan omin kätösin tänä keväänä. Istutin kasvihuoneen lavoihin siemenistä kasvattamiani tomaattia, chilejä, kurkkua, kesäkurpitsaa (jota kannattaa mieluummin kasvattaa ulkona) ja kehäkukkiakin houkuttelemaan pölyttäjiä. Kasvu lähti ihan hyvin käyntiin mutta nuo alkukesän hirmuhelteet tekivät sen, että kasvihuone kuumui niin paljon, että kasvu oli tyrehtyä. Onneksi tässä "Tarmossa" on tuo tuuletusluukku katossa, niin sain siten hyvin tuuletettua huonetta ja pidettyä lämmötkin kohdillaan. Ihan kätevä lisä rakenteessa ja suosittelenkin, että jos kasvihuoneunelmat ovat mielessä, niin kannattaa hankkia sellainen, jossa on tuo tuuletusluukku.


Melkoinen viidakko tällä hetkellä tuolla kasvihuoneen sisällä. Kaikki kasvaa kohisten.


Chilien kasvu on ollut melkoisen vaisua tänä kesänä. Muutamia yksilöitä on kuitenkin jo kasvanut siihen malliin, että pian päästään maistelemaan.


Minitomaatteja... näiden korkeus on siis oikeasti jotain 30 cm ja tekevät ihan ok satoa, jännää...


Ja tässä kurkku, siis oikeasti... tämä lajike ei meinaa tehdä kukkiakaan ja kasvu on ollut tosi niukkaa. Nyt bongasin tämän minikurkun alun... luulenpa, että kurkkusato jää tänä kesänä tosi pieneksi, siis ihan kirjaimellisesti, hih! :-)


Tomaatteja, näitä ollaan päästy jo syömäänkin, joten tällä hetkellä kasvarissa on vain vielä raakoja ja vihreitä yksilöitä kuvattavaksi.


Mieheni toiveesta laitoin myös pihvitomaatteja kasvamaan. Näiden satoa vielä odotellaan.Sitten puutarhan tunnelmiin...


Kolme pientä viinirypäleen terttua on tulossa tästä Zilga -lajikkeesta. Istutin taimet viime vuonna joten ehkä ensi vuonna tulee sitten enemmän satoa... toivottavasti. Mutta pääseepähän nyt edes vähän maistamaan.


Omenoita. ♥ 


Karhunvadelma on kasvanut tosi hyvin mutta nämä kypsyvät myös vasta syksyn mittaan. Nämä ovat siis aivan mustia, kun ovat valmiita syötäviksi.


Karviainen on oma mielimarjani. Meillä kasvaa muutama karviaismarjapensas ja tämä tuntematon lajike on niin kirpeä jopa omaankin suuhuni, että oikein täytyy irvistää, kun näitä syö. Mutta syön silti, kun ovat niin hyviä. Tuossa alakuvassa näkyy saksankirvelin siemenkotia, jo kypsiä sellaisia. Niitäkin voi käyttää mausteena ja vaikka teessä. Tässäpä näitä elokuun alun tunnelmia, ihanaa elokuuta sinulle ja palaillaan! ♥ 


Yhteistyössä:
Macea Oy


-Kati-

2 kommenttia:

 1. Kasvihuone olis tosi kiva... mut minun miehen toiveesta sitä ei edes tule :) Minulla nää kasvatusinnot hyytyy aina nopeasti ;D On kuulemma jo aiempaa tietoa riittävästi..
  Silti haaveilen pikkuisesta kasvihuoneesta, jossa vois kasvattaa just noin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kasvihuoneviljely ihan oma juttunsa ja nyt loppukesästä on kiva, kun saa syödä itse kasvattamaa satoakin. :-) Toivottavasti haaveesi vielä toteutuu.

   Poista