20.6.2021

Ihana sadevesitynnyri ja puutarhan kuulumisia


*Yhteistyössä Tynnyrimiehen kanssa* ♥ Ihana kesä on täällä! Hellettä on piisannut ja lämpö tuntuu taas niin mahtavalta. Meillä täällä Kuopion korkeuksilla on ollut niin kuuma, että pihatöistä ei ole meinannut tulla mitään. Kuvasin kuitenkin meidän puutarhan tunnelmia ja kuvassa komeileva Tynnyrimiehen  verkkokaupasta löytyvä 50 litran sadevesitynnyrikin on nyt liitetty syöksytorveen. Ei muuta kuin sadetta odotellessa. ♥


Tynnyri pääsi ensiesittelyyn täällä blogin puolella tuossa kesäkuun alussa ja käy kurkkaamassa unboxaus ja tynnyrin esittelyä täältä. Sain Tynnyrimiehen verkkokauppaan myös teille ihanat lukijani oman alekoodin! Käytä alekoodia LASITUPA niin loppuhinnasta lähtee -15 % pois! Alekoodi on voimassa 31.8.2021 asti! Alekoodi käy varastotuotteille, kuten Tammi- tai Kelo-sadevesitynnyrinjalustan, sadevedenohjaimen tai ruukun tilaamisen. Kiitos Tynnyrimies! ♥ Kuvassa osat vedenohjaimeen, jolla sadeveden saa kerättyä kätevästi talteen syöksytorvesta sadevesitynnyriin. Paketin mukana tulee muuten tuo punainen poranteräkin, sillä saa porattua juuri oikean kokoisen aukon sekä syöksytorveen että tynnyriin. Kätevää.


Mallasimme ensin reiän paikan, meillä sadevesitynnyri on asetettu tyyliltään samantapaiselle jalustalle, jolloin tynnyri on myös korkeammalla. Syöksytorveen porataan reikä ja meillä talon miesväki pääsi hommiin.



Poratun reiän sisään ujutetaan pehmeä ja joustava sadevedenohjain. Ohjain koostuu kahdesta erillisestä osasta, tuo joustava kokomusta kappale sekä sen päälle ruuvattava osa. Ohjaimia on saatavilla sekä neliskanttiseen kuin pyöreäänkin syöksytorveen. Ohjainpaketin mukana tulee myös selkeät kuvalliset ohjeet ja kaiken kaikkiaan asennus tuntui tosi helpolta.


...Sitten porattiin samalla poranterällä reikä myös sadevesitynnyriin...


...ja siihen työnnettiin kuvassa näkyvä pidike ja siihen kiinni joustava putki, jonka toinen pää on syöksytorveen kiinnitetyssä vedenohjaimessa. Siinäpä se. 



Tässä meidän systeemi ylhäältä päin kuvattuna. 


Pois poratut syöksytorven ja sadevesitynnyrin osat.


Tämä sadevesitynnyri on vienyt sydämeni aivan totaalisesti, tuo aidon tynnyrin oloinen ulkomuoto ja toiminnallisuus on ihan huippua! Kurkkaahan tuonne Tynnyrimiehen verkkokauppaan, sieltä löytyy eri kokoisten sadevesitynnyreiden lisäksi mm. myös ruukkuja ja jalustoja.
 

Sitten meidän puutarhan tunnelmia. Karviaismarjasadosta näyttää tulevan uskomattoman hyvä, parhain moneen vuoteen. Raakileita on niin paljon, että mietin jo, kuinka tuen oksat, etteivät vaan retkahda sadon painosta.


Meidän pihan uusin tulokas, kaunis särkynyt sydän kukkii upeasti. 


No joo... hämähäkit ihan vähän puistattavat, mutta tämä yksilö on jotenkin samalla niin söpö. Se suojelee munaansa meidän kasvihuonekurkun lehtien suojissa. Hellyttävä, eikö. Eli tiedossa taitaa olla useampi hämähäkkivauva jossain vaiheessa, hui. :-)


Omenan raakileita on myös todella paljon, säät ovat todellakin olleet suotuisat tänä vuonna.


Kaunis lumipalloheisi ja sen upeat kukinnot.


Betoniset puput kukkaruukkujen vartijoina. Tuossa alakuvassa kauniit vaaleanpunaiset ruusunkukat ja tänä vuonna nekin kukkivat yllättävän komeasti. Ihanaa kesää sinulle, nauti lämmöstä ja palaillaan taas pian! 


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!