*Yhteistyössä Tynnyrimiehen kanssa* ♥ Ihanaa... nyt on sitten kesäkuu ja puutarha kukoistaa. Kasvihuoneeseen istutin tomaatteja, muutamaa eri lajiketta ja nyt kokeilen ensimmäistä kertaa kasvattaa viidakkokurkkua. Melkoinen viidakko tuo minun kasvihuone onkin aina loppukesästä mutta siitä sitten myöhemmin. Nyt pääsen esittelemään meidän puutarhan uuden tulokkaan, kauniin sadevesitynnyrin. Tämä ihanuus löysi tiensä meille Tynnyrimiehen verkkokaupasta. Ja muuten, ihana ylläri...sain teille ihanat lukijani alekoodin Tynnyrimiehen verkkokauppaan! Kun tilaat Tynnyrimiehen verkkokaupasta, niin käytä alekoodia LASITUPA niin loppuhinnasta lähtee -15 % pois! Alekoodi on voimassa 31.8.2021 asti! Alekoodi käy varastotuotteille, kuten Tammi- tai Kelo-sadevesitynnyrin, jalustan, sadevedenohjaimen tai ruukun tilaamisen. Kiitos Tynnyrimies! ♥
Sadevesi on kyllä parasta kasteluvettä puutarhan kasveille ja myös kasvihuoneeseen. Sedevesi on hyvä kasteluvetenä, koska se on hapekasta ja siinä ei ole humusta, kuten järvivedessä ja se on yleensä aina myös lämpötilaltaan sopivaa kasvien juuria ajatellen. Meidän asuinpaikka on kaukana järvestä tai vastaavasta, joten olenkin sadevettä käyttänyt jo useamman vuoden kasteluvetenä meidän puutarhassa. Sadevesiastiana on aiemmin ollut muovinen ja sähkönsininen tynnyri, eli ei mikään pihan kaunistus.
Nyt pihallemme saapui sadeveden keruuta varten tämä komeus. Sadevesitynnyri a´la Tynnyrimies. Eikö olekin ihan aidon tammitynnyrin näköinen yksityiskohtineen ja väreineen mutta tämäpäs onkin kokonaan kierrätysmuovia. Ei ihan heti uskoisi, eikö! Tynnyrimiehen verkkokaupassa tällaisia sadevesitynnyreitä on eri kokoisia ja eri sävyisiä. Tynnyreitä on saatavilla ruskeina, kuten meillä ja myös kelopuun sävyisenä, harmaana. Tämä kokonaisuus, joka meille kotiutui sisältää 50 litran tynnyrin sekä tynnyrin jalustan. Tuo jalusta on kätevä, se kun nostaa tynnyriä maakosketuksesta.
Siinäpä paketti tuoreeltaan kotiin tuotuna. Painoa ei ole paljon, kun muovimateriaali kyseessä. Itse tynnyri painaa noin 3 kiloa mutta siihen tuli lisäksi vielä jalusta ja hanatarvikkeet. Meille tuli paketin mukana myös räystäskouruun asennettava sadevedenohjain, joten yhteispainoa tälle kokonaisuudelle tuli suunnilleen viitisen kiloa.
Ja sieltähän se meidän sadevesitynnyri ilmestyi... ensimmäisenä näkyvissä tynnyrin kansi.
Tynnyrimiehen verkkokaupasta saatavat sadevesitynnyrit on valmistettu elintarvikekelpoisesta kierrätysmuovista. Kiva oli myös huomata, että tynnyri on UV-suojattu, joten tämän kokonaisuuden väritys ei haalistu, vaikka ihan suorassa auringon porotuksessa olisikin pitkiä aikoja. Muutenkin tuo säänkesto on huomioitu ja Suomen sääolot ovat tiettävästi melkoisen vaihtelevaa sorttia, joten se jos mikä on piste iin päälle.
I´m in love. :-)
Tässä kuvaa tynnyrin niin aidon tammitynnyrin oloisista yksityiskohdista. "Puun syyt" ovat ihan käsin kosketeltavissa ja voi että miten tykkään noista "niiteistäkin". ♥
Tästä meidän paketista paljastui lisäksi sadevesitynnyrin hanan osat sekä erikseen asennettava sadevedenohjain paketissaan.
Kuvassa tynnyrin pohja. Sisäosiltaan tynnyri on tasaista kierrätysmyovia ja väritykseltään musta. Tynnyrin pohjassa on aukko, josta vesi kulkeutuu hanaan.
Sadevesitynnyrin mukana tulee jämäkkä, muovinen hana.
Tynnyrin alaosassa on hanan paikka.
Hana yksinkertaisesti kierretään paikoilleen. Sadeveden saa tästä hanasta valutettua vaikka suoraan kastelukannuun tai vastaavaan... ja ei muuta kuin kastelemaan... niin kätevää. Seuraavaksi miesväen avustuksella laitetaan sadevedenohjain meidän talon rännin syöksytorveen ja siitä sadevesitynnyriin paikoilleen, siitä laitankin videon myös Lasituvan instaan. Olehan kuulolla, esittelen pian lisää täällä blogin puolella sadevesitynnyrin käyttökokemuksia! ♥ Ihanaa kesäkuun alkua sinulleja palaillaan!
t: Kati
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!