17.6.2016

Katin kirjanurkka - Elinvoimaa luonnon aarreaitasta

Raija Kivimetsä: Villiinny villivihanneksiin, kustantaja: Kirjapaja Oy 2016, 127 s.

Puhtaus, ekologisuus ja terveellisyys. Siinä tärkeimmät valintakriteerini varsinkin ravinnon suhteen. Olen todella tarkka syömisistäni ja vaikka olenkin ehtinyt jo "mukavaan aikuiseen ikään", osaan nirsoilla, varsinkin lihatuotteiden suhteen. Olen ns. sekasyöjä eli syön myös eläinperäisiä tuotteita, joskin niitä menee kyllä vähenevässä määrin.


Raija Kivimetsän Villiinny villivihanneksiin -kirja esittelee suomalaisen luonnon antimien käyttöä ravintona sekä rohtona. Lajikkeita käydään valikoidusti läpi aina ahomansikasta vuohenputkeen. Olen aiemmin tutustunut  yrttien kiehtovaan maailmaan ja varsinkin yrttien lääkinnällinen käyttö on milenkiintoista.
Villiinny villivihanneksiin on mielestäni napakasti kirjoitettu ja kuvitusta on riittävästi. Villivihanneksista kerrotaan tarkasti ja kattavasti ja esimerkiksi rohtokäyttö sekä kurkistus kasvin käytön historiaan ovat mielestäni todella antoisaa luettavaa.


Kirjan loppupuolella on kattava osio erilaisia villivihannesreseptejä. Maistuisiko maitohorsma-sienirisotto nokkossämpylöiden kera...tai entä raparperi-vuohenputkipiirakka kanelisen pihlajanlehtijuoman siivittämänä...nam! Nuo nokkossämpylät ovat itselläni kyllä kokeilun alla jo tänä viikonloppuna.


 
"Jokainen villivihanneksista innostuva löytää oman lempikasvinsa, jota alkaa käyttää muita enemmän...antaudu luonnon syliin ja lähde etsimään villejä herkkuja"

Käy tutustumassa kirjan kirjoittajan Raija Kivimetsän blogikirjoituksiin osoitteessa: www.hortoilu.fi

Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti