30.6.2016

Katin kirjanurkka - Niksibetonin lumoa

Raimo Flink: Niksibetoni pihoissa ja puutarhoissa, Kustantaja: Mediapinta Oy 2016, 84 s.

Sementtiä, vettä ja hiekkaa, niistä syntyy betonia. Betoni on mielenkiintoinen materiaali ja sen monikäyttöisyys korostuu varsinkin kesäaikaan, kun ajankohtaiseksi nousee puutarhan ja pihan koristelu sekä rakentaminen. 

Löysin Mediapinta kustantamon valikoimista ihastuttavan uutuuskirjan; Niksibetoni pihoissa ja puutarhoissa. Raimo Flinkin kirja vie lukijansa erikoisen ja kekseliään niksibetonin maailmaan.


Niksibetoni on tuote, joka koostuu sementistä, hiekasta, vedestä sekä seoksen lujuutta lisäävistä kangastilkuista (!). Niksibetonin ekologisuus korostuu varsinkin silloin, kun käytetään kierrätystilkkumateriaalia. Tilkut korvaavat betonissa yleisesti käytettävät verkot ja harjateräkset.

Raimo Flinkin kehittämä niksibetoni soveltuu käytettäväksi rakennusmateriaaliksi ja sitä voi käyttää myös käyttöesineisiin ja taideteoksiin. Mielestäni todella kokeilemisen arvoinen ja jännittävä materiaali...tästä taidan tehdä sen kauan mielessä pyörineen kissapatsaan pihamaalle...


Niksibetonia voi myös värjätä. Raimo Flinkin kuvassa työn alla pihapolku, jossa näkyy värillisen sekä tavallisen harmaan betonin yhdistettävyys.


Betonilaattojen teossa tarvitaan yleensä muotti. Kuvassa jalanjälkilaattoja sekä siniset laatat polkuna. Pyöreän muodon saamiseen on käytetty peltisoiroja, jotka taivutetaan haluttuun muotoon.


Kirja on mielestäni selkeästi kirjoitettu ja kuvitusta on myös kiitettävän paljon.  Ohjeet ja työvaiheet ovat helposti ymmärrettäviä. Muuten...kirja sisältää kolme erilaista niksibetonireseptiä, joita voi soveltaa eri tarkoituksiin. Tutustu kirjaan kustantajan sivuilla: www.mediapinta.fi
 

 Raimo Flinkin aikaisemmat tietokirjat:

Kompostointiopas (Pilot-kustannus 2004)
Ekopuutarhuri (Mediapinta 2011)
Keksintöjen puutarha (Mediapinta 2014)

Yhteistyössä:
www.mediapinta.fi

http://www.mediapinta.fi

 -Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti