14.8.2016

Laatoituksen valmistamista ja ladontaa


Syksy on nyt sitten tulossa ihan oikeasti (kesä saisi mieluummin jatkua...) ja näyttää jo hiukan merkkejä varsinkin puutarhamme puolella. Pihalaatoitusprojektini jatkuu, kerroinkin aiemmin, että valan itse pihalaatat sementistä ja laatat ovat nyt viittä vaille valmiina. 

Löysin upeat valumuotit Cultivera Gardenin valikoimista ja olen ollut laattojen muotoon ja aseteltavuuteen tai oikeammin sanottuna ladontaan erittäin tyytyväinen. Hiukan ilmakuplia muodostui laattojen pintaan, minua ne eivät haittaa yhtään ja ne saisikin pois valuvaiheessa, täryttämällä muottia ja painelemalla massaa esimerkiksi lastalla. Laattoja ja muuta ihanaa omaan puutarhaan löytyy Cultivera Gardenin nettikaupasta.


http://www.cultiveragarden.fi/fi/Tuli muuten kokeiltua erilaisia ladontoja, vaikka minkämuotoisia, ennen kuin päädyin tähän. Mukana laatoituksessa on siis keskiosassa itse valettuja ja reunoilla rautakaupan valmiita 30 x 30 cm laattoja. Näissä itse valetuissa laatoissa on hyvä, kun on nuo reunapalatkin mukana, koska silloin laatoituksen reunoista tai kulmista saa suoran ja siistin.


Vielä on kesää jäljellä...osa kukista vielä kukkii & kasvihuoneen satoa: minikurpitsoita.


Kun laatoitus on valmis, tulee laattojen saumat täyttää  hienolla hiekalla. Laatoituksesta tulee samalla siistin näköinen ja se saa myös yhtenäisen ilmeen. Käytin saumaamiseen hienojakoista säkkihiekkaa, jonka sain Kuopion Toivalassa sijaitsevasta Viherkeskus Focuksesta

Tämän vuoden 2016 maaliskuussa avatun uuden puutarhamyymälän valikoima on laaja ja myymälä on täynnä erilaisia kukkia, kasveja ja puutarhatuotteita. Viherkeskus Focuksen luonnosta välittämisen ideologia on mielestäni myös mainittavaa. Ensinnäkin myymälästä saatavat kukat ovat lähituotantoa, toiseksi Focukseen voi palauttaa heiltä ostettujen taimien ja kesäkukkien ruukut. Ne uudelleenkäytetään tai kierrätetään. Hienoa, vai mitä!


Ihanassa yhteistyössä:

http://viherkeskusfocus.fi/

&

http://www.cultiveragarden.fi/fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti