7.8.2016

Ihana Ekolo & ALEKOODI


Ekologisuus ja valintojeni eettisyys on ollut viime aikoina mielessäni todella paljon. Ajatukseni alkavat pikku hiljaa vaikuttamaan nyt myös suuremmalla kaavalla; mietin, mitä ja minkälaisia tuotteita hankin koko nelihenkisen perheemme päivittäiseen käyttöön.

Luonnonkosmetiikan saralla olenkin tehnyt hiljattain mahtavia ahaa-elämyksiä ja viimein pääsin kokeilemaan pitkään mietteissäni ja hankintalistallani olleita ekologisia pesuaineita...ja varsinkin niitä kuuluisia pesupähkinöitä!


Pyykinpesuaineiden valinta on itselleni aika monisyinen prosessi. En ensinnäkään pidä voimakastuoksuisista pesuaineista, joita markkinoilla on aika paljon. Mielestäni ei ole kiva, että pukemani vaatteet tuoksuvat synteettiselle hajusteelle metrien päähän ja se oma nenähän niissä lähimpänä on. Annostelun vähentäminenkään ei auttanut, tuoksu tunkeutui vähemmästäkin määrästä tekstiileihin. Toisekseen, mitä kemikaaleja pesuaineissa oikeasti käytetään ja mitä vaikutuksia niillä on käyttäjiinsä tai ympäristöön...siksi ekologisuus jälleen kerran vei minut mukanaan...


Ekolon verkkokauppa yllättää kävijänsä laajuudellaan sekä monipuolisuudellaan. Valikoimista löytyy hygienia- ja kodinhoitotuotteiden lisäksi myös esimerkiksi kasvispohjaisia ruoka-aineita; tofunakkeja, juustoja, siemeniä, pähkinöitä...kuten myös meikkejä, kodin tuotteita, kirjoja jne. Oikea ekologisten tuotteiden aarreaitta!

Ekolo on yksityisten ihmisten, järjestöjen ja yritysten omistama, v. 2004 perustettu osakeyhtiö, jonka toiminnan tavoitteena on edistää kestävää kulutusta ja tuotantoa. Ekolo toimii myös ekologisten tuotteiden maahantuojana. Ekolon tuotteita löytyy verkkokaupasta osoitteesta www.ekolo.fi sekä kahdesta myymälästä, jotka sijaitsevat Jyväskylässä ja Helsingissä.


Pesupähkinöistä kuulin ensi kertaa luokkatoveriltani vuosia sitten.  Mietin tuolloin, että pitäisi joskus kokeilla, mutta tuote jäi unholaan kunnes löysin pesupähkinät uudelleen Ekolon verkkokaupasta

Planet Puren pesupähkinöiden puhdistava vaikutus perustuu niiden kuoressa olevaan luonnolliseen puhdistusaineeseen -saponiiniin. Muutama kuorenpala laitetaan puuvillaiseen suljettavaan pussukkaan, joka tuli tilaamani paketin mukana. Pussukka pyykin joukkoon ja pesukone päälle. Jännityksellä odotin pyykinpesuohjelman päättymistä, jolloin näkisin pähkinöiden pesutehon. Oikeasti -toimii! Pyykit puhtaita ja mikä yllättävää, tekstiilit olivat todella pehmeitä vaikka pesin koneellisen ilman huuhteluainetta. Pesupähkinät eivät sisällä hajusteita tai lisäaineita, joten pyykkiin ei jää kemiallisia jäämiä tai voimakkaita tuoksuja! Ihana tuote johon ihastuin aivan täysin...suosittelen!


Toinen ekologinen tuote, jota pääsin testaamaan on tämä kuvassa komeileva ihanan tuoksuinen (!) Planet Puren pyykinpesuneste. Nesteen pesuteho perustuu täysin 100 % luonnollisiin raaka-aineisiin, kuten pesupähkinä- sekä rohtosuopayrttiuutteisiin. Pesuaine soveltuu kaikille pestäville tekstiileille, myös silkille, villalle ja synteettisille kuiduille.

Kamomillan ja appelsiinin tuoksuliitto toimii, tuoksu on miedon lempeä ja pehmeä. Luulen, että koen tuoksun miellyttävänä senkin takia, että tuoksu on aitoa, eli eteerisistä ja luonnollisista öljyistä koottu.

Pesuaine pesee todella hyvin ja puhdasta tulee!


Planet Puren pyykinpesuneste:
  • Vegaaninen
  • Eläinkokeeton (!)
  • Parabeeniton 
  • GMO-vapaa
  • Ihoystävällinen
  • Dermatologisesti testattu
  • Tuoksu eteerisistä öljyistä
  • Ei petrokemian tuotteita


Kaiken kaikkiaan tämä seikkailuni ekologisten pesuaineiden maailmaan oli todella mielenkiintoinen ja yllättävä. Löysin ensinnäkin aivan upeat ja perheellemme sopivat tuotteet ja vieläpä ekologisina versioina. Arvatkaas, kuka jatkossa käyttää vain ekologisia pesuaineita! Minä!


ALEKOODI -20%

Kaikille teille ihanille blogini lukijoille Planet Puren tuotteista -20% 
alennusta Ekolon verkkokaupasta ostettuna (voimassa 21.8. saakka)!
Käytä tilatessasi koodia: 

PLNTP%ale20

Alennuskoodin voit hyödyntää vaikkapa juuri näihin esittelemiini pesuaineisiin. 
Kokeile vaikkapa pesupähkinöitä tai kamomillan ja appelsiinin tuoksuista pesunestettä!

Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti