23.8.2016

Katin kirjanurkka - Silvoplee & elinvoimaa kasvisruoasta

 Virpi Melleri, Satu Silvo: Satu Silvo & Silvoplee, WSOY 2016, 184 s.

Satu Silvo on monesta produktiosta tuttu näyttelijä. Silvo toimii näyttelijän työnsä ohessa myös ravintoloitsijana v. 1999 perustamassaan kasvisruokaravintola Silvopleessa, joka sijaitsee Helsingin Hakaniemessä. Uutuuskirja, johon pääsin käsiksi vähän aikaa sitten; Satu Silvo & Silvoplee on teos, jonka erittäin mielelläni nyt esittelen teille lukijoilleni!


Olen muuten kirjoitellut tästä "viherheräämisestäni" viime aikoina useaankin eri otteeseen ja nyt jatkan tätä matkaani Satu Silvo & Silvoplee -kirjan parissa. Kaksi sanaa: upea teos. Satu Silvon teksti on jotenkin niin koskettavan henkilökohtaista luettavaa. Kirja vie Sadun rankkoihinkin kokemuksiin, kuinka hän taisteli suolistollisten sairauksien ja tulehduskierteen kanssa vuosikausia, terveyden miltei romahduttua ja miten hän sitten viimein löysi itselleen sopivan tervehtymiskeinon -terveellisen kasvisruokavalion avulla.


Satu Silvo & Silvoplee -kirjan toisena kirjoittajana toimii Virpi Melleri, joka on pitkän linjan toimittaja ja tietokirjailija. Yhdessä naiset ovat koonneet upean tietoteoksen, joka on antanut itselleni jo niin paljon uutta ja positiivisempaa katsantokantaa ruokavaliooni. Kirja pursuaa lisäksi todella kauniita kuvia, joita ei mielestäni voi tämän tyyppisessä tietoteoksessa olla koskaan liikaa. Upeista kuvista on kiittäminen Pia Inbergiä sekä Ilona Räihää.


Kuvissa on kirjan reseptien antia; pähkinäjuurekset sekä mehevä porkkanakakku...nam!


Satu Silvo & Silvoplee antaa ohjeita ja vinkkejä ruokavalion parantamiseen ja kehon tervehtymiseen. Konkreettisia esimerkkejä on runsaasti ja kirja laittoi muuten miettimään omiakin tottumuksiani ruokavalion suhteen.


Kirjan ruokaohjeosio on laaja ja reseptit on laadittu kasvisravintola Silvopleen kokkien toimesta. Erilaiset salaatit, elävä ravinto, lämpimät ruoat ja raakaherkut käydään läpi...maistuisiko muuten mokka-karamelliraakakakku...tai miten vaikkapa tämä ihanan näköinen Filoa ystävien kanssa -niminen herkkuannos...nam...Yhteistyössä:

http://www.wsoy.fi/
-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti