17.2.2017

Katin kirjanurkka - Sirocco tuo idän tuulia keittiöön


Sabrina Ghayour: Sirocco, suom. Jenna Pahlman, Gummerus kustannus Oy 2017, 240 s.

Sirocco tuo idän tuulia keittiöön -kirjaimellisesti. Sabrina Ghayourin kirjoittama teos vie lukijansa matkalle värikkään ruoan mystisiin makuihin. Kirjan yli 100 reseptiä tuovat omaan kokkailuun kyllä aivan varmasti uutta inspiraatiota. Itsekin syyllistyn siihen tuttuun ja turvalliseen arkiruokaan, joten uusia tuulia tässä kyllä tarvittaisiinkin. 


Kirja on kovakantinen ja ensimmäisenä silmään käy kaikki upeat värikylläiset kuvat. Ihaninta mielestäni on kuitenkin ruokien konstailematon olemus ja aika monen annoksen tarpeet löytyvät jo valmiiksi omasta ruoka-ainevarastosta. 


Grillatut kesäkurpitsarullat sumakki-vuohenjuustotäytteellä...herkullisen näköistä, eikö! Sumakki on muuten kuivatuista marjoista jauhettua maustetta, jota käytetään varsinkin Iranissa lampaanlihan maustamiseen, koska sen aromaattinen, sitruunainen maku taittaa hienosti rasvan makua. Omasta maustehyllystä tätä maustetta ei ehkä löydy mutta etnisistä kaupoista sitä voi käydä etsiskelemässä.Sirocco -kirjan sisältö on jaettu kuuteen kategoriaan, kuten esimerkiksi aamiais- ja brunssiruoat, pienet purtavat & suolaiset suupalat, suurenmoiset salaatit & loistavat lisukkeet, pistämättömät pääruoat ja lumoavat leivonnaiset.


En olisi uskonut löytäväni kirjasta perinteisen englantilaisen fish and chips -annoksen itämaista versiota...tämä on kyllä mielenkiintoinen yhdistelmä!


Kirjan värikylläisyydellä on innostava vaikutus ja tässähän tulee ihan jo nälkä pelkästä katsomisesta...


Kuvassa päärynä-feta-hunajapaahtoleivät... makuyhdistelmä, joka varmasti jakaa mielipiteitä. :-)


Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti