25.2.2017

Katin kirjanurkka - Elävä raakaravinto

Mea Salo: Elävä raakaravinto, Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2017, 288 s.

Olen edelleen tutkimusmatkalla kasvispainotteisen ruoan maailmassa ja lihan kulutukseni on koko ajan vähenemään päin. Olen tässä matkan aikana tullut myös paljon uskaliaammaksi kokeilemaan itselleni ihan uusiakin kasviksia ja ruoka-aineita. Lehti- ja ruusukaali sekä tuore pinaatti ovat nyt viimein tulleet tutuksi ja nehän ovat aivan käsittämättömän monikäyttöisiä ja kokeilun arvoisia vihanneksia. Hellattoman kokin elävä raakaravinto on kattava teos kaikille ravinnosta ja terveydestä kiinnostuneille. Kirja ei nimittäin olekaan pelkästään ruokaohjeita pullollaan. Sisältöön on panostettu kiitettävästi ja lukija viedään matkalle raakaravinnon mielenkiintoiseen maailmaan. Elävä ravinto on raakaravinnon terveellisin ja terapeuttisin suuntaus, jonka avulla voi saavuttaa elämään uuden vaihteen, raakaravinnosta saa energiaa ja elämäniloa.


Elävän ravinnon positiiviset vaikutukset ovat todella laajat ja kauaskantoiset. Ruoka-aineita kuumennettaessa niistä tuhoutuu ravintoaineita. Raakaruokaa kun ei kypsennetä lainkaan eivätkä ruoka-aineet altistu kuumuudelle. Näin ollen ruoan sisältämät ravinto- ja muut hyödylliset aineet pääsevät vaikuttamaan positiivisesti kehossamme. Kirjassa on myös muutama esimerkkitarina ruoan merkityksestä ja näitä kokemuksia onkin hyvä lukea, kun miettii omaa suhtautumistaan ravintoon.


Kirjan kuvat ovat herkullisen värikkäitä. Kuvassa oikeassa reunassaa on lanttukeksejä...joihin tulee lantun palasia, pähkinöitä, manteleita, auringonkukansiemeniä, suolaa ja muskottipähkinää.Kuvassa sipulipitsa, jonka pohjan ainesosina käytetään sipulia ja porkkanaa. Varmasti aika monelle ihan uusia makuja vilistää kirjassa ohjeesta toiseen. Olisi aika tylsää, jos ei koskaan poikkeaisi siitä tutusta ja turvallisesta...eikö... :-)


Raakaruokaa voi valmistaa myös makeaksi herkuksi. Erittäin epäterveellistä prosessoitua sokeria näistä herkuista ei löydy mutta makeutusaineena voi käyttää vaikka agaavesiirappia, steviaa tai kookossokeria.

Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti