30.12.2018

Katin kirjanurkka - Makuja Inarin luonnosta

 Heikki Nikula & Kaisu Nikula: Makuja Inarin luonnosta, Docendo 2018, 175 s.

Joulun askareet ovat nyt ohi ja katse ainakin itselläni on jo keväässä, yllättäen, kun jo vähän alkaa puutarhatouhutkin ja -suunnitelmat olemaan mielessä. No suunnitella voi ja ekat siemenet laitan yleensä kasvamaan helmi-maaliskuussa... ja hei, ylihuomenna onkin sitten jo uusi vuosi 2019 alkanut, jännää, eikö! 


Nyt kirjanurkassa esittelyyn pääsee kovakantinen, kauniisti kuvitettu, ja mielenkiintoinen teos, Makuja Inarin luonnosta, joka keskittyy Inarilaisen Hotelli Kultahovin ja sen monesti palkitun ravintolan, Aanaarin ympärille, jota pyörittävät Heikki ja Kaisu Nikula. Kirja onkin samalla Aanaarin oma keittokirja.


Makuja Inarin luonnosta -kirjan sisältöä. Reseptit on jaoteltu kolmeen kategoriaan: metsä, vesistöt ja poro. Mukana on myös Aanaarin ravintolapäällikkö Johanna Fabritiuksen suunnittelemia juomareseptejä.


Aanaar on Heikki ja Kaisu Nisulan ravintola, jonka ruokareseptien inspiraation lähteenä toimii paikalliset raaka-aineet, inarinsaamelaisuus, Lapin puhdas luonto sekä yhteistyö paikallisten kalastajien, poromiesten sekä kerääjien kanssa. Kuvassa kirjan alun aukeama, jossa toivotetaan lukijakin tervetulleeksi Aanaariin ja sen keittokirjan ja makujen matkaan. ♥


Hauki-kuningasrapupyörykät...nam!


Kirjan reseptit ovat sekä suomeksi ja kirjan loppuosassa koottuna myös englanniksi. Teos soveltuu siten hyvin myös lahjaksi.


Kirjan useita reseptejä yhdistää kekseliäisyys ja uskallus kokeilla uusia raaka-aineyhdistelmiä.


Kirjan kuvitus on kaunista ja ei keskity pelkästään ruokakuviin vaan mukana on myös upeita otoksia ja tunnelmakuvia Lapin luonnosta.


Upea kokonaisuus jota niin haluaisin päästä maistelemaan, kuvassa annos nimeltään Marjametsä, jossa on mukana erilaisia metsämarjoja kruunattuna kuusigranitella ja rosmariinicremellä. Ja miten kaunis tuo annos onkaan, nyt ainakin tiedän mihin varmasti suuntaamme seuraavalla Lapin reissullamme. ♥ 


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti