4.2.2019

Istutusta by Chilitarvike


Talvi on juuri nyt niin luminen kuin olla ja voi ja lunta tulee ihan taivaan täydeltä koko ajan lisää. Jäätiekin aukesi Kuopion Kallavedellä muutama päivä sitten, joten luulisi, että kesän sato ei olisi vielä näin voimakkaasti mielessä - mutta kyllä se vaan on. En malta odottaa kesää, kasvihuoneen laittoa ja omaa tomaatti-, kurkku- ja chilisatoa. Kuvassa istutusta helpottavat, superkätevät ROOT!T -tuotteet ja myös muutama siemenpussi chilejä, latva-artisokkaa ja tomaattia, jotka löysin viime shoppailureissulla.


ROOT!T on Chilitarvikkeen valikoimista löytyvä mielenkiintoinen tuotemerkki. ROOT!T -tuotteet liittyvät nimensä mukaan juurruttamiseen sekä siementen kasvattamiseen. Erilaiset tuoteperheen tuotteet tukevat tätä harrastusta. Kuvassa ROOT!T First Feed eli ns. kasvien ensiravinto. Nämä tuotteet löydät Chilitarvike.fi:n verkkokaupasta ja Tampereella on muuten sitten ihan Chilitarvikkeen kivijalkakauppakin, jos siellä päin satut liikuskelemaan!


ROOT!T First Feed on nestemäinen tiiviste, jota lantrataan veteen. Tämä ensiravinto antaa siemenille sekä taimille parhaan mahdollisen alun kasvulle. First Feed myös auttaa kasvia juurtumaan paremmin, tehden kasvista vahvemman ja hyväkuntoisen. Neste sisältää mm. erilaisia ravinteita ja hivenaineita, jotka tukevat kasvien kasvua.


Pieni ja kätevä, tietoa tihkuva kirjanen tulee paketin mukana. Ohjeistukset löytyvät englanniksi sekä siementen kasvattamiseen että pistokkaiden juurruttamiseen.ROOT!T istutussetti sisältää tukevan pienoiskasvihuoneen, jossa on 24 -paikkainen alusta, pienet pussukat juurrutusgeeliä ja ensiravintoa sekä 24 kappaletta ROOT!T Juurrutussieniä.


ROOT!T Rooting Gel (kuvassa oikealla) on geelimäisessä muodossa ja on tarkoitettu lähinnä pistokkaiden juurruttamiseen mutta soveltuu myös siemenille. Geeliä voidaan annostella suoraan kasvualustaan. ROOT!T Rooting Gel muodostaa pistokkaan leikatun varren ympärille "suojan" ja antaa pistokkaalle sen tarvitsemia ravinteita.


Pienoiskasvihuone on tukevaa tekoa ja kupu on kirkasta muovia. Kuvussa on ilma-aukko, jonka voi säätää pyöräyttämällä kiinni tai auki.


Näitä erikoisia juurrutussieniä pääsin kokeilemaan nyt ensimmäistä kertaa. Todella mielenkiintoinen tuote. Juurrutussienet on valmistettu turpeesta, kaarnasta sekä vesipohjaisten polymeerien seoksesta ja ne ovat täysin biohajoavia. Näiden sienten vedenottokyky on todellakin erinomainen ja eivät mene muuten sitten rikki helposti, vaan kestävät todella hyvin käsittelyä. Tykkään!


Liotin juurrutussienet hetken aikaa vedessä, johon lisäsin tilkkasen ROOT!T First Feed -nestettä. Ja sitten sujautin sienet omille paikoilleen alustaan. Kätevää, kun nuo reiätkin on jo näissä sienissä valmiina... niihin voi tiputtaa siemenen tai asettaa pistokkaan niin helposti!


Siinäpä chilin siemeniä menossa ensimmäiseen määränpäähänsä, tällä kertaa ROOT!T -sieneen, joka on kyllästetty vedellä ja ensiravinnolla. Siemen koloseen ja repäisin pienen palasen tuota sientä kolon tukkeeksi. Nyt vaan jännityksellä odottamaan kasvutuloksia ja sitten pian pääsevät kasvivalon alle lepäilemään. Kasvivaloista kerronkin täällä blogissa lisää piakkoin, pysythän kuulolla!


Ihanassa yhteistyössä:
Chilitarvike


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Mikä on tilkkasen paljon root nestettä voi laittaa esim yksi litra vettä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Yhteen litraan vettä voi laittaa n. 5 ml ROOT!T First Feediä ja siinä voi liottaa juurrutussieniä. :-) T:Kati

      Poista