4.7.2020

Autotalli on valmis ♥ Elfa ♥ osa 4


Ihanaa heinäkuun alkua sinne ruudun toiselle puolelle. Meillä täällä Kuopion seudulla sataa vettä ja toivutaan pikku hiljaa hirmuisesta myrskystä, joka riepotteli maisemaakin pari päivää sitten hiukan uusiksi. Mäntyjä kaatui juurineen tässä ihan meidän kodin lähellä mutta onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Tämä postaus on nyt sitten laatuaan jo neljäs, jossa esittelen meidän karmaisevan ja epäjärjestyksessä olevan autotallin muutosta ihanan järjestyksen tyyssijaksi. Kuvassa Elfan uusi säilytysjärjestelmä autotallissamme jo paikoillaan.


Nyt tämä muutos on valmis... ihanaa... ja esittelen tässä postauksessa myös ne kuuluisat "ennen ja jälkeen" -kuvat. Niistä näkee hyvin tuon muutoksen. Meillä autotalli oli toiminut pitkään myös ns. välivarastona ja tavaraa oli ihan hirmuinen määrä. Autotallia siivotessamme naureskelimme, että mitä sitä on tullutkaan säilytettyä ja siivosimme kyllä oikein urakalla.


Kuvassa Elfan ulosvedettävä meshkori. Näitä meille tuli tähän autotallin kokonaisuuteen useita ja erikokoisina. Säilytyskori on materiaaliltaan tiheäverkkoista terästä ja kestää varmasti hyvin käytössä. Näitä Elfan erilaisia osia asennettaessa tuli tunne, että osat ovat todella laadukkaasti valmistettuja ja sellaisia oikein jämäkän, kestävän tuntuisia. Tykkään. ♥


Koreihin vai halutessaan ja tarpeen mukaan lisätä tällaiset korin jakajat. Nämä naksautetaan jämäkästi paikoilleen, kuten monet muutkin Elfan osat. Ainoat osat, joihin tarvitsimme työkaluja ja ruuveja oli tuo ylimmäinen turvakantokisko. Mieheni ruuvasi sen ylös, autotallin seinärakenteeseen kiinni ja siihen asetettiin sitten roikkumaan riippukiskot, joihin taas kaikki hyllyt ja korit ja tasot tulivat kiinni.


Tässä tämä suunnitelmamme, jonka tein kotikoneella, kun pyörittelimme mieheni kanssa vielä päässä, että millaisen kokonaisuuden tarvitsisimme autotalliin. Tärkeintä meille oli, että saamme sotkun hallintaan. Elfan verkkosivujen kautta pääsee rakentamaan oman mieluisen kokonaisuuden erityisellä suunnitteluohjelmalla. Oli muuten jännä kokeilla eri osia paikoilleen tällä ohjelmalla. 

Kurkkaa autotallin muutoksen vaiheet 1-3 tästä:Kuvassa Elfan kannatin, joka kiinnitetään seinällä olevaan riippukiskoon. Kannattimiin voi laittaa kiinni tällaiset erilliset tapilliset osat, kuvassa ylimpänä. Tapillisilla kannattimilla varustetussa kokonaisuudessa voi säilyttää vaikka suksia ja puutavaraa, eli siis kaikkea pitkänomaista.


Meillä nämä tapilliset kannattimet asetettiin ihan tuonne autotallin katonrajaan, siellä niille jotenkin onkin se luonnollisin paikka.


Ja meillä näihin säilytykseen pääsivät heti koko perheen kalastusvälineet ja sukset. ♥


Järjestys se olla pitää ja täytyy muuten nyt ihan sanoa, että työkalutkin löytyvät helpommin, kuin ennen. Joskus, kun sai etsiä yhtä vasaraa kolmestakin eri paikasta. Nyt, kun kaikki työvälineet ovat yhdessä ja samassa paikassa, ei tule enää tuskastumisia etsimisen kanssa. Sovittiin myös että sitten myös palautetaan ne otetut työvälineet aina sinne samaan paikkaan... :-) Kuvassa Elfan isot työkalunpitimet, jotka asennetaan kiinni turvakantokiskoon. Näihin voi sujauttaa vaikka haravat ja harjat roikkumaan varsistaan kiinni. 


Elfan säilytysjärjestelmään voi liittää erilaisia osia, oman tarpeen mukaan. Meille tuli myös muutama pyöristetty koukku, jotka komeilevat tässä kuvassa. Näihin on helppo laittaa roikkumaan vaikka mitä. Meillä tällaisiin pääsi mm. ulkokäyttöön tarkoitettuja johtoja ja miehen eräreppukin pääsi roikkumaan seinälle.


Ja tässä ne ovat, ennen ja jälkeen -kuvat... mikä muutos, eikö! ♥ Elfa ♥Meidän autotalliin asennetun kokonaisuuden "sydän" on tämä pientyökaluille tarkoitettu säilytystaulukokonaisuus. Säilytystauluja on yhteensä kuusi kappaletta vieri vieressä ja asennettuna Elfan riippukiskoihin. Päällä on rivi lankahyllyjä. Kaikki osat ovat platinansävyisiä, se sävy kun tuntui niin sopivan autotalliympäristöön. Säilytyskokonaisuuteen voi sitten halutessaan lisätä erilaisia Elfan säilytystarvikkeita, koukkuja ja nupeja ja muita. Kuvassa jo osat paikoillaan odottelemassa täytettä, eli kaiken maailman työkaluja.


Säilytystaulussamme on kiinni mm. nämä soikeat Elfan pihtikoukut. Näihin voi kätevästi sujauttaa pihdit tai sakset ja muut vastaavat työkalut.


Ai, mikä ihana järjestys... ♥


Tässä kuvia Elfan säilytyskokonaisuudesta ja jo suurin osa työkaluista ja tarvikkeista ja tavaroista on paikoillaan. Oli muuten niin ihana tunne alkaa laittamaan näitä tavaroita takaisin autotalliin. 


Säilytystilaa on nyt niin paljon enemmän. Nuo säilytyskorit ovat omalta osaltaan todella merkittävässä roolissa ja tavarat pysyvät niissä siististi järjestyksessä ja kunnossa. Erilaiset koukut niin seinällä kuin säilytystauluissa helpottavat myös tavaroiden säilyttämistä, kuten myös rivi lankahyllyjä. Tässäpä tämä meidän autotallin muutos olikin, ihanaa, kun olit mukana seuraamassa tätä isoa muutosta parempaan. Lämmintä heinäkuun alkua ja palaillaan taas pian. ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Kätevän oloinen säilytysjärjestelmä. Meidänkin pitäisi päivittää oma varastohallimme, olemme hieman miettineet teräksistä mallia, sinne sopisi kivasti juurikin tuollaiset teräksiset korit ja tasot. Meilläkin kun aina nuo kaikki ruuvit, naulat ja työkalut pyörii missä sattuu. Kuinka kauan tuossa asentamisessa muuten kesti kaiken kaikkiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä... on tämä kyllä helpottanut tavaroiden säilytystä tosi paljon ja ihanaa, kun nyt viimein löytää etsimänsä työvälineen helposti... kunhan muistaa sen sitten aina palauttaa paikoilleen. :-) Mieheni auttoi asentamaan nuo kiskot mutta muuten asensin kokonaisuuden omin voimin. Tein itse tämän ihan ajan kanssa, kun ei ollut kiirettä ja jos tekisi oikein tehokkaasti, niin varmasti muutamassa tunnissa saa rakennettua.

      Poista