18.10.2016

Katin kirjanurkka - Eränkävijän reseptejä & arvonnan voittaja

 Börje Salming: Luonnon suuri ruoka-aitta, suom. Elina Lustig, Gummerus kustannus 2016, 127 s.

No nyt päästiin sitten aika ytimeen. Rakastan ruokaohjekirjoja ja olenkin täällä blogissa monta kertaa hehkuttanut aiheeseen liittyviä uutuuskirjoja tai muuten vaan ihania kirjalöytöjä.  Mutta nyt sain kirjanurkkaani esiteltäväksi kirjan, josta oikeasti sekosi minun lisäkseni myös perheemme The erämies eli mieheni. :-)


Börje Salming -nimi ei kyllä sanonut itselleni mitään mutta mieheni tunnisti heti, että kyseessä on ruotsalainen jääkiekkolegenda ja joka onkin tämän kyseisen kirjan; Luonnon suuri ruoka-aitta -kirjan kirjoittaja. Kirjassa Börje Salming esittelee parhaita luonnonantimista valmistettavia ruokalajeja. Kirjan upeat, tunnelmalliset ja pohjoismaalaisuutta henkivät kuvat ovat Bruno Ehrsin kamerasta.Kirjan läpi huokuu tekijänsä luonne ja kirjan alkusivuilla Börje Salming tunnustautuukin suureksi luonnonystäväksi, jolla on lapsesta saakka merkittäviä luontokokemuksia. Tuota olen usein itsekin miettinyt. Jännä, miten nuo luonnosta saadut muistot kulkevat mukana. Omatkin varhaisimmat lapsuusmuistoni liittyvät nimittäin luontoon. Vietin (silloin joskus aikoinaan) miltei kaikki lapsuuteni kesät mummoni siirtolapuutarhamökillä Jyväskylässä ja siellä poikien kanssa kiipeiltiin puissa, juoksenneltiin pitkin oikeita aarniometsiä ja olin muuten miltei aina onkimassa -saaliksi sain yleensä särkiä ja muuta ei niin herkullista syötävää.


Kuvassa yksi kirjan ohjeista; Paras juuresgratiini. Aineksina perunaa, porkkanaa, palsternakka, keltasipuli, omena, mausteita... hyvännäköinen ja varmasti herkullinen ruoka... nam!


Luonnon suuri ruoka-aitta -kirja on jaoteltu neljään kategoriaan: alkupalat, pääruoat, makeaa ja leivottua sekä mehuja ja hilloja. Ruokaohjeissa hyödynnetään riistaa, kalaa, sieniä, juureksia ja marjoja ja kaikki vielä mukavalla pohjoismaalaisella otteella. Itse kokeilin heti yhtä ohjetta ja leivoin kantarelli-juustopiirakan kirjan ohjeella. Helppotekoinen piirakka ja kantarellit ovat kyllä oikeita metsän aarteita. Tänä satokautena niitä syötiinkin miltei läpi koko kesän.


Erämaan kutsua ei voi vastustaa...

Sitten arvonnan voittajaan...blogissani olleen Lidlin Cien -arvonnan voittajaksi valikoitui...tadaa...
Nokkis_21 viestillään: 
"Kosmetiikan laatu merkitsee minulle ennen kaikkea vastuullisuutta ja luotettavuutta kosmetiikan tuottajan suunnalta. Ei eläinkokeita, ei huonoja olosuhteita työntekijöillä, ei epäilyttäviä mysteeriaineita tuotteissa. Ekologisuus ja luonnolliset ainesosat ovat aina iso plussa. Minun pitää voida luottaa siihen, että tuotteen käyttäminen ei ole minulle millään tavalla haitaksi, ja etten tuotetta ostamalla tue epäreilua tai kenellekään haitallista toimintaa. Toki jäljellä ja lopputuloksellakin on väliä, laatu onkin yhdistelmä luottamusta ja toimivuutta. :)"

Onnea Nokkis_21, iso Lidlin Cien-kosmetiikkatuotepaketti on sinun! 


Yhteistyössä:

http://www.gummerus.fi/fi/


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti