4.10.2016

Sisustuskirjainten lumoa & Vaniljakoti


Syksy, tuo talven tuloon valmistava vuodenaika on tullut jälleen tänne kotosuomeen. Ei mikään mielivuodenaikani mutta toisaalta pidän kuulaista ja aurinkoisista päivistä, jolloin syksyn värit pääsevät oikeuksiinsa. Värimaailmaa olen miettinyt jälleen myös kotimme sisustuksessa ja on se kyllä jännä, miten jokin sävy pitää pintansa aina vaan. Meillä se on harmaa, joka esiintyy kodissamme aika monessa pinnassa ja tekstiilissä. Enkä siihen näköjään kyllästy. Harmaa on mielestäni kiva väri, siihen voi sekoittaa niin monia eri sävyjä eikä yhdistelmästä tule kuitenkaan sekava. Kuvassa muuten kissakolmikkomme vanhin eli Vili, seurailee että mitä oikein mahdan touhuilla...mitä nuo kirjaimet tuossa lattialla ovatkaan...


Kotimme seinät ovat pitkälti tauluttomat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Taulut ovat mielestäni sisustuksessa jotenkin todella hankalia ja varsinkin, kun kuva-aiheen ja värimaailman tulisi miellyttää jokaista kodissa asujaa. Seinälle aseteltuna taulu täyttää yleensä aina vain sen tietyn,  neliskulmaisen tilan. Ei...meille ei lisää tauluja vaan seinille jotain ihan muuta...nimittäin sisustuskirjaimia!


Vaniljakoti on suomalainen verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy erilaisia sisustukseen sopivia tuotteita, kuten sisustuskirjaimia, sisustustekstitarroja sekä kylttejä. Verkkokaupassa on eri vaihtoehtoja runsain mitoin ja minusta ainakin on todella kiva, että tuotetta voi myös tuunata mieleisekseen, jolloin lopputuloksesta tulee aivan oman näköisensä.


Sisustuskirjaimen koko sekä tyyli vaikuttavat paljon kodin ilmeeseen. Sisustuskirjaimet saa haluamansa korkuisena 8 - 35 cm väliltä, joten suunnitteluvaraa on oikeasti paljon. Vaniljakodin verkkokaupassa voi kirjaimen tyylin eli fontin valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Itse päädyin pitkän pohdinnan jälkeen perus-tekstityyliin, josta tykkään todella paljon. Värivaihtoehtoja on neljä, kivat ja trendikkäät vanilja, musta, harmaa sekä valkoinen. Meidän kodin sisustukseen sopii harmaan eri sävyt, joten harmaa se olla pitää. Lisäksi yksi iso valkoinen & -merkki raikastaa tuota tekstikokonaisuutta mielestäni kivasti. Kirjaimet toimitetaan maalattuna tai halutessaan niitä voi tilata myös maalaamattomana, jolloin oma mielikuvitus on vain rajana, mitä niille keksii pinnaksi. Kun teksti on valittu on sitten vuorossa kokonaisuuden hahmottelu. Miten teksti asetellaan, mikä on kirjainten etäisyys toisistaan jne. Kirjaimet asetellaan sen jälkeen väärinpäin tasaiselle alustalle, keittiön pöydälle tai vaikka lattialle, kuten minä tein. Kuvassa näkyykin myös kirjainten taustassa olevat kiinnitysreiät.


Kirjainten päälle levitetään läpikuultava paperi, parhaiten tarkoitukseen sopii leivin- tai voipaperi. Ääriviivat hahmotellaan varovasti paperin läpi ja sitten se tärkein eli takana olevien kiinnitysreikien kohdalta painetaan paperin läpi reikä. Itse käytin lyijykynää, jolla merkkasin reiän paikat leivinpaperiin.


Sen jälkeen paperi käännetään, sommitellaan halutulle paikalle seinään ja kiinnitetään maalarinteipillä reunoista. Kiinnitysnaulat voi sitten naulata seinään voipaperissa olevien reikien kohdalle. Tämän jälkeen poistetaan paperi ja nostetaan kirjaimet seinälle. Voilá...näin helppoa ja ihan itse tein ja arvatkaas, olenko enemmän kuin tyytyväinen tähän kokonaisuuteen!
 


Olohuoneemme tv-nurkkauksen seinä oli ollut pitkään jotakin vailla. Nyt siinä komeilee harmailla sisustuskirjaimilla kirjoitettu teksti ENJOY. Tuo valkea &-merkki ottaa mielestäni kivasti tuon tilan haltuun ja lisää elävyyttä tuohon kokonaisuuteen. Miksi enjoy - nauti? No siksi, kun sana on niin monimerkityksellinen ja voi loppujen lopuksi tarkoittaa mitä vain.  No, elämä on joskus myös ihan niitä pieniä, nautinnollisia hetkiäkin varten.Ihanassa yhteistyössä


-Kati-

1 kommentti:

  1. Olipas hyvä idea tuo miten saada tasaisesti kiinnitettyä. Kiitos.

    VastaaPoista