27.10.2016

Katin kirjanurkka - Metsien kätkemä

Reetta Ranta & Antti Huttunen: Metsien kätkemä, Gummerus kustannus 2016, 144 s. 

Ajatella, ihan oikeasti, millaisessa maassa saammekaan asua ja elää! Tuntuu, että välillä tulee naristua ihan mitättömän pienistäkin asioista, mutta oikeasti, kun meillä täällä on kaikki niin hyvin, verrattuna moneen muuhun maahan. Ja kaiken lisäksi tämä uskomattoman upea luonto joka on vieläpä meille kaikille vapaasti nautittavissa!


Luonnossa liikkuminen vie ajatukseni yleensä aina ihan muualle ja samalla mielikuvitus alkaa kovaa vauhtia laukkaamaan. Saatan muka nähdä kiven kolossa jos jonkinlaisia maahisen pesiä ja puiden juurikasvustossa metsätonttujen asumuksia. :-) Joskus näköjään riittää, että ottaa kirjan käsiinsä ja saa samankaltaisia tuntemuksia ihan kotisohvallakin. Näin kävi minulle Gummerus kustannuksen tänä vuonna ilmestyneen Metsien kätkemä -kirjan kanssa.


Metsien kätkemä on luontoretkeilykirja, jossa yhdistyy uskomattoman upeat luontokuvat, mystinen tarinankerronta ja mytologia. Kirja on opas Suomen kauneimpiin kohteisiin.


Minä itse rakastan metsää. Olen joskus miettinyt, että en voisi elää paikassa, jossa en pääse metsän siimekseen ja ai että kun tuulen humina ottaa lehtipuiden oksastoon tai kuusikko humisee, se on jotain niin ihanaa. Toisaalta on jännä, miten jokin tietynlainen maisema on itselle niin merkittävä. Toiset arvostavat metsää, jotkut merenrantamaisemaa aaltojen äänineen ja eräät puutonta kalliomaisemaa...ja lista sen kun jatkuu.


Reetta Rannan ja Antti Huttusen kirja Metsien kätkemä on kovakantinen ja sivuja on 144. Samanniminen yhdeksänosainen ohjelmasarja alkoi TV1:llä kesäkuussa 2016 ja on nähtävissä myös Yle Areenassa. Ohjelma teki vaikutuksen kauniilla kuvaustyylillään ja rauhallisella otteellaan, kirjassa on myös samankaltainen tunnelma.Kirjan upeat kuvat vievät mennessään ja myyttiset metsätarinat veivät minut ja mielikuvitukseni mukanaan. Tiesitkö muuten, että tammi on meille suomalaisille pyhä puu. Tammi mainitaan myös Kalevalassa, jonka mukaan tammi yhdistää maan, taivaan ja tuonelan. 

Kenpä siitä oksan otti, se otti ikuisen onnen;
kenpä siitä latvan taittoi, se taittoi ikuisen taian;
kenpä lehvän leikkaeli, se leikkoi ikuisen lemmen.


Yhteistyössä:

http://www.gummerus.fi/fi/
-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti