13.10.2016

Katin kirjanurkka - Maailma on outo

Giles Milton: Maailma on outo, suom. Aura Nurmi, Atena Kustannus Oy 2016, 400 s.

Historia pitää sisällään kummallisia ja uskomattomiakin ihmiskohtaloita ja tapahtumia. Mitähän kaikkea onkaan voinut tapahtua aikojen saatossa, varmasti ihan mitä vaan kuvitella saattaa ja enemmänkin. Pienen raapaisun tähän pohdintaan antaa Kustannus Atenan elokuussa 2016 ilmestynyt Giles Miltonin teos; Maailma on outo.


Maailma on outo -kirjassa esitellään 101 eriskummallista historiallista tapausta. Kirja on todella jännittävä ja erikoinen lukuelämys ja sivuja on huikeat 400. Itse tykkään lukea välillä tällaisia lyhyitä, muutaman sivun pituisia, kompakteja tarinoita. Yleensä uppoudunkin valtavankokoisiin (mielellään pohjoismaisiin) dekkareihin tai ruokaohjekirjojen syövereihin. Kirjan ensimmäinen luku on nimeltään "Sitä en tiennyt Hitleristä" eli aika raskassoutuisella aiheella aloitetaan. Paitsi että kirjan ote on niin huumorilla höystetty, että tämäkään aihe ei jää vaille hupaisaa nöyryytystä. Noh, huumorin ote ei kirpoa kirjan edetessäkään...kiinnostaisiko muuten, että mitä Mongolian hullu paroni touhusi tai että mitä tapahtuikaan orjalaiva Zongilla...
Tykkäsin kirjasta paljon, lukuelämyksenä se on jännittävä ja kivana lisänä mielenkiintoista nippelitietoa täynnä. Lisää tietoa kirjasta löytyy mm. kustantajan verkkosivuilta.


Yhteistyössä:

http://www.atena.fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti