12.11.2016

Katin kirjanurkka - Tuunatut tölkit & ihanaa askartelua

Jemima Schlee: Tuunatut tölkit, suom. Virpi Vainikainen,  Kustannus-Mäkelä Oy 2016, 136 s.

Meille tuli toissayön aikana ainakin 30 senttiä lunta... on kyllä ihanaa, että talvi tekee kunnolla tuloaan jo nyt. Viime vuosina marraskuut ovat olleet sateisia ja mustia, kun lunta ei ole ollut lainkaan maassa. Tykkään lumesta, kun se mukavasti samalla valaisee maisemaa ja tuo valon määrä kyllä korostuu meillä, maaseudulla kun asutaan ja täällä ei ole katuvaloista tietoakaan.


Askartelusta puheen ollen, nukkekotijuttuja olen tehnyt taas, on nimittäin tulossa jokavuotinen (ja maailman ihanin) nukkekoti-swappi. Jos et ole kuullut tuosta swappailusta ennen, niin se tarkoittaa yhdellä sanalla sanottuna vaihtoa. Tässä nukkekotiaiheisessa swapissa vaihdan 24 pientä joulukalenteripakettia muiden nukkekoteiluun hurahtaneiden kanssasisarteni kanssa.Talven aikaan kuuluvat myös erilaiset valontuojat ja varsinkin lyhdyt, joita muuten voi valmistaa myös itse mm. vanhoista tölkeistä! Tölkkiaskartelusta on Kustannus-Mäkelän valikoimista ilmestynyt vähän aikaa sitten aivan ihana kirja; Tuunatut tölkit. Kirja on oikea ideapakkaus joka on täynnä erilaisia ohjeita omien tölkkiaskartelujen valmistamiseen.


Tuunatut tölkit -kirjan ohjeilla valmistuu esimerkiksi seinälokerikko, erilaisia lampunvarjostimia, tuikkulyhtyjä, kynätelineitä, valokuvakehyksiä ja koristekransseja jne. Vain mielikuvitus on rajana tölkkien tuunaamisessa.Monien kekseliäiden ohjeiden lisäksi kirjassa on kattavat osiot erilaisista työmenetelmistä ja tölkkiaskarteluun soveltuvista välineistä. Itse aion valmistaa tässä talven aikana kirjan ohjeella jättimäisistä kurkkupurkeista kauniita pihalyhtyjä, joihin rei´itän kuvioita vasaralla ja naulalla... tekisiköhän lyhtypolun vai lyhtymeren pihamaalle... :-)


Ihanassa yhteistyössä:

http://www.kustannusmakela.fi/etusivu/

-Kati-

1 kommentti:

  1. Tuo kirja on varmasti mielenkiintoinen. Kiitos vinkinstä.

    VastaaPoista