19.4.2017

Katin kirjanurkka - Pesän rakennusta

Michele McKee-Orsini: Linnunpöntöt ja lintulaudat, suom. Jere Saarainen, Minerva Kustannus Oy 2017, 144 s.

Linnunpönttöjen rakennuskausi on juuri nyt vilkkaimmillaan. Meille pitäisi pihapiiriin laittaa useampikin uusi pönttö, vanhat ovat jo niin risaiset ja kuluneet. Linnunpönttöjen rakentaminen on onneksi todella helppoa ja itse tekemällä saa ainakin persoonallisen näköistä jälkeä.


Linnunpönttöjen perusmuotohan on yleensä pitkänomainen, tasakattoinen ja nelikulmainen. Sanotaan myös, että maalaamaton puu on se paras linnunpöntön materiaali mutta mikä estää vähän repäisemästä. Ei muuta kuin maalipensseli käteen, värikäs maalipurkki auki ja maalaamaan. Voihan pönttöjä tuunata muutoinkin kuin vain väriä lisäämällä, kuten tämä ideoita pursuava kirja, Linnunpöntöt ja lintulaudat osoittaa.


Linnunpöntöt ja lintulaudat -kirja opastaa linnunpöntön rakentamisen perusteisiin sekä antaa ohjeet yhteensä 35 erilaiselle rakennelmalle. Ohjeet ovat mielestäni selkeästi kirjoitettu. Useat, todella laadukkaat ja isot värikuvat sekä piirrokset kertovat eri työvaiheista ja lopputuloksesta, millaiselta valmiin pöntön sitten tulisi ohjeen mukaan rakennettuna näyttää.Ei kirjassa pelkkiä linnunpönttöjä ole vaan myös muutama lintulauta on päässyt joukkoon. Löysin kirjan sivuilta tämän alakuvassa näkyvän söpön lintulaudan, jonka aion rakentaa ensi talveksi... mutta mennäänpäs nyt tämä kevätkausi ensin. Taidan muuten ottaa ensi viikonlopun projektiksi muutaman uuden linnunpöntön rakentamisen pihapuihimme! :-)


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti