9.4.2017

Katin kirjanurkka - Kukoistava keidas

Viherpiha/A-lehdet Oy: Kukoistava keidas, Gummerus Kustannus Oy 2017, 144 s.

No niin, tästä se pikku hiljaa taas pitkän talven jälkeen alkaa. Nimittäin puutarhan ja pihatöiden ihanuudet. Yksi rakkaimmista harrastuksistani on kasvimaan ja puutarhan hoito ja siitä asti, kun muutimme nykyiselle kotipaikallemme, olen kaupunkilaistyttönä harjoitellut kaikki kantapään kautta. 


Mutta ihanaa se aina on, nimittäin suunnitella kasvimaan vuosikiertoa, istuttaa siemeniä ja korjata satoa, olkoon se sitten niukka tai runsas. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kasvattaa siemenestä vaikka mitä, pillisipulit ovat jo aluillaan...


...punaista basilikaa laitan pian kasvamaan ja eniten kyllä jännitän tuota latva-artisokkaa, toivottavasti noista aluista kasvaisi komeat yksilöt.Kukoistava keidas -kirja tarjoaa työkaluja kaikille puutarhan ja pihan hoidosta kiinnostuneille. Kirjassa on paljon värikuvia ja erilaisia piirroksia. Mitä kasveja istuttaa varjoon, entä auringonpaahteeseen, kuinka rakennan risuamppelin tai vaikka pienen taimipöydän, siinä muutamia kirjan aiheita. 


Kirja on koottu Viherpiha-lehden artikkeleista.


Itse tykästyin kirjan loppupuolella olevaan osioon; Kierrätä, nikkaroi ja tuunaa. Ohjeita löytyy erilaisten kierrätysmateriaalien käyttöön omassa puutarhassa. Itsekin käytän paljon vanhoja astioita ja kattiloita kesäkukille, vanhoissa astioissa on kiva tunnelma ja eivätpähän ainakaan pölyty varastossa.Yhteistyössä:
Gummerus Kustannus Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti