10.12.2017

Katin kirjanurkka - Joulun odotusta ja kirjaihanuuksia

Miia Seppälä: Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa - Tee itse ihana joulu, Moreeni 2017, 112 s.

Arvatkaas, kuka on täällä aivan täpinöissään! Ihanaa, kun joulun aika on käsillä ja se kyllä jo näkyykin meillä kotosalla sisustuksessa ja koristusten määrässä. Ehdotin jo joulukuusen laittoakin mutta se ei oikein saanut meidän perheen päältä suurta kannatusta ja ajateltiin, että odotellaanpas vielä vaikka viikon verran.Sain Moreenilta kaksi aivan ihanaa jouluaiheista kirjaa esiteltäväksi teille, ihanat blogini lukijat! Ensin esittelyyn pääsee upeita kuvia ja ideoita pursuava Miia Seppälän kirja, Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa - Tee itse ihana joulu


Kirjan nimestäkin jo huomaa, että kyseessä tosiaan on teos täynnä tee-se-itse -ohjeita ja niinhän siitä kodistakin tulee sitten ihanan tunnelmallinen, kun on paljon itse tehtyä esillä. Mites olisi, vaalennettaisiiinko käpyjä?! Tämäkin ihana idea löytyy kirjasta! 


Kirjan kuvat ovat todella tunnelmallisia ja kyllähän ne kuvat antavat lukijallekin paljon! Selkeät ohjeet ja ihanat ideat seuraavat toisiaan kautta kirjan sisällön.Vink... vink... kirjassa on myös paljon lahjaideoita ja esimerkiksi ihovoiteen ohje! 


Pirkko Kuusela: Himmelikirja, Moreeni 2017 (3. painos), 128 s.

Himmelit ovat kauniita ja olen suunnitellut tekeväni mustan tai valkoisen pienen himmelin muovipilleistä, saas nähdä tekisinkö jo täksi jouluksi sellaisen. Koristeenahan tällainen itse tehty himmeli voi sitten roikkua katosta muulloinkin kuin joulun aikaan ja toimii erittäin kivasti ihan sisustuselementtinä läpi vuoden. Nyt on muutenkin ollut jo pidempään sisustustrendinä geometrisuus ja himmelissähän kolmiot, neliöt ja muut vastaavat ovat juurikin se juttu.


Pirkko Kuuselan Himmelikirja on pehmeäkantinen ja ohjeista löytyy niin perinteistä kuin modernimpaakin versiota. Ohjeita erilaisten himmelien tekoon on yli 40.


Tässä aukeama Himmelit -kirjasta. Sari -himmelin ohje, joka kootaan kahdesta isosta päällekkäisestä himmelistä, joita elävöittää eri- ja tasamittaiset pienet neliöt. Himmelin kokonaiskorjeus on 90 cm ja leveys 40 cm.Himmelin materiaaleina voidaan käyttää perinteisen rukiinoljen lisäksi myös esimerkiksi kuvassa näkyvää järviruokoa eli kaislaa, muovipillejä tai vaikka heinää. 


Himmelin perusmuotojen ja osien kokoamisen ohjeet ovat selkeät.


On tuo himmelin rakenne kaunista katsottavaa ja tuo symmetrisyys tekee himmelistä jollakin tapaa niin silmiä hivelevän. Alakuvassa meidän Pena-kissa, joka on myös rauhoittunut ja käpertynyt laatikkoon. Symmetristä tämäkin, eikö! :-)


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti