27.12.2017

Katin kirjanurkka - Suuri suomalainen kummituskirja

Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja, Minerva Kustannus Oy 2016, 240 s.

Hui... kummituksia! No ainakin hurjia ja hyytäviäkin kummitustarinoita ja kotimaisia sellaisia tarjoaa Suuri suomalainen kummituskirja. Lapsena oli aina mielenkiintoista kuulla kummitusjuttuja jos jonkinmoisia ja pitikin sitten vielä tarinoitten lisäksi katsoa "vahingossa" joitakin kummituselokuvia... no eipä se paljon muuta tarvitse kun tuo mielikuvitus lähtee liikkeelle. 


Nyt esittelyyn pääsee kovakantinen ja reilut 200 -sivuinen Suuri suomalainen kummituskirja


Mielikuvituksesta puheen ollen, tämä kirja tarjoaa paitsi hyviä tarinoita, jotka varmasti vievät mielikuvituksen syövereihin mutta kirjassa on myös pohdintaa tapakulttuuristamme ja perinteistä. Löytyypä kirjasta hiukan etymologiaakin. Kirja kertoo:

"Kummitus on suomen kielessä vanha sana, se periytyy kaukaa. Kummitus on samaa sanaperhettä kuin vaikkapa kumma tai kummallinen, ja kummitukset ovat ennen saattaneet tarkoittaa monenlaisia outoja ja kummallisia asioita. Meillä on yhä sana "kummajainen" ja vanhoista murteista löytyy myös kaunis sana kummituinen."Kirjan tarinat ovat lyhyitä ja pitävät lukijansa otteessaan. Itse en meinannut malttaa laskea kirjaa silmieni edestä, kun tuo teksti ja hurjatkin jutut veivät niin mukanaan. Tykkään myös siitä, että paitsi kummitustarinoita, käydään kirjassa läpi myös kertomusperinnettä sekä kuvataan syitä uskomuksiin ja vanhoihin tapoihin. Suuri suomalainen kummituskirja on mielenkiintoinen teos täynnä kotimaisia kauhutarinoita kautta aikojen. Hui... uskallatkos lukea?


Yhteistyössä:
Minerva Kustannus Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti