9.4.2018

Katin kirjanurkka - Pink Lemonin parhaat

Kati Koskinen: Pink Lemonin parhaat - herkkubuffet kaikille, Moreeni 2018, 144 s.

Siinäpä kirjan kansi kuin leivos jo itsessään, niin herkullinen ja värikäs! Nyt esittelyyn pääsee Kati Koskisen uutuuskirja Pink Lemonin parhaat - herkkubuffet kaikille. Tämä onkin ihana opus täynnä mitä herkullisimpia syötäviä, niin makeita kuin suolaisiakin. 


Kirja on kovakantinen ja sivuja on lähes 150. kuvitus ona kautaaltaan todella värikästä ja kuvien yksityiskohdat vievät mennessään. No, olen kyllä aina ollutkin sitä mieltä, että kuvat tekevät ruokaohjekirjan ja tässä on kyllä nyt onnistuttu täysin. Ja nuo ihanat ohjeet... no tutustutaanpas sisältöön vähän tarkemmin...


Pink Lemon on lohjalainen konditoria ja tähän kirjaan on koottu konditorian suosituimmat herkut! Näistä saa sitten loihdittua mitä ihanampia buffetteja vaikka juhliin kuin pienemmällekin porukalle. Sisältö on varsin laaja ja tykkään tuosta juhlateemasta, joka näkyy esimerkiksi lastenjuhlina, puutarhajuhlina tai vaikka sadonkorjuujuhlina. 


Kuvassa kirjan yksi aukeama ja tuo kuva... eikö olekin upeaa silmän ruokaa! Resepti kantaa nimeä Naked cake eli nakukakku. Nakukakku on kakku, jonka pintaa ei olekaan peitetty runsaalla kermavaahdolla tai esimerkiksi marsipaanilla, kuten tapana on. Nakukakussa keskitytään nimittäin itse kakkupohjan makuun ja koostumukseen. Ja kaunishan tuo on, eikö!


Saisiko olla itse tehtyä jäätelöä... nam!


Linssikaviaari tummalla leivällä, eikö kuulostakin erikoiselta ja niin herkullisen näköistä! 


Pink Lemonin parhaat - herkkubuffet kaikille -kirjan ohjeissa on otettu huomioon erilaiset ruokavaliot. Ohjeilla voi nimittäin valmistaa vegaanista, gluteenitonta, maidotonta, laktoositonta sekä FODMAP-ruokavaliota noudattelevia ruokia. Kuvan mustikkaraakakakku on laktoositon, gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja sopii myös FODMAP-ruokavalioon. Mahtavaa!


Tässä kuvassa näkyy kirjan oivallus! Jokaisen juhlan reseptit on kirjan sisälehdillä eritelty näin vielä erikseen, ja tästä on helppo katsoa nuo kirjaimet, että mihin ruokavalioon kyseinen herkku sopii. Erittäin selkeää ja käytännöllistä!


Kirja antaa myös ihan perusvinkkejä ja ohjeita. Tässä vuorossa gluteenittoman vaalean kakkupohjan resepti. Pink Lemonin parhaat - herkkubuffet kaikille on ihana kirja, joka ottaa huomioon eri ruokavaliot, maut ja tunnelmatkin. Tätä juomaa aion kokeilla jännityksellä nyt tulevana kesänä. Mustaherukanlehtijuomaan tarvitaan vettä herukanlehtiä, sokeria ja sitruunahappoa. Kuplia tähän juomaan tulee siihen sekoitetusta kivennäisvedestä mutta tämän voi siis nauttia ihan ilmankin kuplia. Nam!


Yhteistyössä:
Kustannusosakeyhtiö Moreeni


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!