2.4.2018

Katin kirjanurkka - Sisusta paperilla

Élodie Piveteau: Sisusta paperilla, Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2018, 96 s. 

Askarteleminen ja käsitöiden tekeminen on mielestäni yksi parhaimmista ajanvietteistä. Kun tähän yhdistetään vielä halvat materiaalit tai jopa kierrätysmateriaalien käyttäminen niin se on sitten siinä. Moreenin kustantama Sisusta paperilla on teos, joka antaa useita ihania vinkkejä paperitöiden ja origamien tekemiseen ja niiden käyttöön myös kodin sisustuksessa.


Kirja on kovakantinen ja lähes satasivuinen. Nelivärikuvitus on runsas.


Kauniita paperikurkia, eikös. Yhden kurjen valmistamiseen origamitekniikalla tarvitaan yhteensä 12 vaihetta. Nuo puuhelmet kyllä viimeistelevät tämän kokonaisuuden, upeita!


Sisusta paperilla sisältää 27 erilaista origami-ideaa. ohjeiden avulla voi valmistaa omaan kotiin esimerkiksi lampunvarjostimia, rasioita, ruukunsuojia sekä erilaisia juuri nyt niin sisustuksessa in -olevia seinälle kiinnitettäviä geometrisia koristeita. Erilaiset ruusukkeet, pyramidit, kehykset sekä laskostetut taideteokset pääsevät esiin tässä kirjan osiossa, nimeltään seinäkoristeet.


Tämä varjostin näyttää todella kauniilta. Origamin materiaalina voi käyttää tavallisen kopiopaperin lisäksi myös muita materiaaleja, kunhan taitoksista saa tehtyä mahdollisimman teräviä ja kuosissaan pysyviä.


Tässä kuvassa komeilee kirjassa oleva kaaviokuva. Kuvan avulla mitataan taitokset oikeaan kohtaan.


Sisusta paperilla -kirjan yksi ohjeaukeama. Nämä step-by-step -kuvat ovat läpi kirjan todella selkeitä. Mietin, että taidan tehdä makuuhuoneemme kattoon roikkumaan tällaisen mobilen täynnä pieniä paperikurkia. Hmm, mitähän paperia sitä käyttäisi... ei muuta kuin ideoimaan!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti