7.5.2019

Katin kirjanurkka - Hyvän mielen puutarha

Eija Keckman: Hyvän mielen puutarha, WSOY 2019, 152 s.

Ihanaa, kun tulee taas kesä, eikö! Näin kevätaikaan näkee puutarhankin aivan uudessa valossa pimeän talven jäljiltä ja erilaiset ideat ja suunnitelmat pääsevät jälleen valloilleen. Puutarha voi olla myös elämys eri tavoin ja tämä upea kirja, Hyvän mielen puutarha, vie lukijansa mielenkiintoiselle matkalle tutustumaan puutarhan erilaisiin tasoihin. 


Hyvän mielen puutarha -kirja on kovakantinen ja sivuja on reilut 150. 


Kirjan sisältö kertoo mm. puutarhaterapiasta, aistipuutarhoista, kasvien merkityksistä, luonnosta sekä myös kokonaisuudessaan luonnon ja kasvien hyvää tekevästä vaikutuksesta.


Kasvien merkitys puutarhaterapiassa on moninainen mutta tärkeintä varmasti on, että ne antavat hyviä aistikokemuksia. Erilaiset kukat ja kasvit, niiden muodot ja värit tuovat mukanaan erilaisia tuntemuksia. Tiettyjä kasvejahan voi myös maistaa, joten puutarhaan voi istuttaa oikeastaan mitä vain eri aisteja stimuloivaa ja ihan oman maun mukaan!


Hyvän mielen puutarha -kirjan on kirjoittanut tv:stäkin tuttu green coach Eija Keckman, joka antaa tässä ihanassa kirjassaan vinkkejä meille viherpeukaloille ja siksi haluaville. Mutta paitsi oppaana, kirja toimii myös omakohtaisena kertomuksena Eijan omasta elämästä. Upeaa oli päästä lukemaan puutarhan voimasta ja siitä, kuinka puutarhaterapian elementtejä voi jokainen hyödyntää omalla tavallaan.



Siinäpä omasta mielestäni kirjan ihaninta antia. Salainen puutarha. Kaikkien puutarhaharrastajien unelmapaikka.


Kirjassa kasvit on lajiteltu myös värien mukaan, hauska ohjenuora käyttää myös omassa puutarhassa vaikka yhtä värimaailmaa. näin tietynlainen tasapaino ja seesteisyys säilyy hyvin.


Rakastan kesän kukkia ja erilaiset pionit kuuluvat omiin mielikasveihin. Niitä kasvaa myös omassa puutarhassani... ei niin paljon kuin toivoisin, mutta taidanpa tänä kesänä istuttaa muutaman lisää. Meidän pihamaan pionien tuoksu on huumaava ja voimakaskin.


Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!