14.5.2019

Katin kirjanurkka - Kalevala

Sami Makkonen: Kalevala, Otava 2019, 168 s.

Meidän oma kansalliseepos eli Kalevala on nyt päässyt niin upeaan kuosiin että olla ja voi, ja vieläpä sarjakuva -sellaiseen! Olin itse aivan mykistynyt, kun pääsin kirjan kimppuun ja tämä Sami Makkosen kuvittama Kalevala on aivan uskomaton elämys visuaalisesti. Tässäpä esimakua teille tämän kirjan kuvituksesta ja tunnelmasta.


Kalevalan juuret ovat tuolla jossakin niin syvällä meidän kulttuurissa ja tarinasta onkin tehty erilaisia painoksia kaikkien näiden vuosien varrella. Nyt Kalevala siis tosiaan pääsi sarjakuvamuotoon ja tykkään tästä todella paljon, olen aina pitänyt sarjakuvista ja yksi mielikuvittajistani on Lorenzo Mattotti, jonka Mies ikkunassa -teos vei silloin aikoinaan jalat alta. Toinen sarjakuvataiteilija, jota arvostan on Neil Gaiman. 


Sami Makkosen kuvitustyyli on mielestäni sopivan mystinen ja tummanpuhuva ja soveltuukin todella hyvin luomaan Kalevalan tarinaan syvyyttä. 



Kalevala tällaisena sarjakuvana on jännittävää luettavaa, kirjan hahmot ja tarinan kulku on vangitsevaa ja silmä lepää kauttaaltaan tässä upeassa teoksessa... Tätä täytyisi pitää hyppysissään, jotta pääsee oikeuksiinsa!


Kirja on kovakantinen ja sivuja on vähän vajaat 170.


Tämä kirja soveltuu muuten todella hyvin lahjaksikin... vink, vink, näin kevätjuhlien ja valmistujaistenkin pian saapuessa... ja kaikille sarjakuvan ystäville varsinkin aivan must-kirja! Tykkään!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!