12.5.2019

Puutarhatouhuja ♥ Biolan


Ihanaa... koko viikonloppu meni touhuillessa puutarhassa, no ainakin silloin, kun ei sade piiskannut niskaan. Tuota vettä kun nimittäin tuli välillä ihan taivaan täydeltä mutta hyvä vaan, kun luonto tykkää ja saa kasvit kasvamaan näin kevätaikaan oikein vauhdilla. Kuvassa Biolanin tuotteita, joita pääsin tänä viikonloppuna oikein urakalla käyttämään ja niistä kohta lisää. Tässä ensin vähän tunnelmia kuvien kautta puutarhastamme:


Omenapuun lehdet ovat yhä pieniä mutta ei enää kauaa ja pian ensimmäiset nuput ilmestyvät... ihanaa!


Meidän kissakolmikon keskimmäinen, Topi, hirmuinen metsästäjä ja metsien mies kyselee tuossa, että mitä taas oikein touhuilen.Biolan on tunnettu varsinkin erilaisista puutarhaan liittyvistä tuotteistaan ja näin kevätaikaan melkoisen monen puutarhaharrastajan ja ammattilaisenkin ykköstuote. Itse olen aina käyttänyt kasvattamillani kukilla, kasveilla ja vihanneksilla vain luonnonperäisiä lannoitteita ja nämä Biolanin lannoitteet ovatkin nyt sitten aivan omiaan. Biolanin verkkosivuilla kannattaa poiketa, sieltä löytyy nimittäin ohjeita ja ideoitakin vaikka omiin kasvatusunelmiin ja puutarhajuttuihin. Kuvassa Biolanin kasviperäinen lannoite


Litran muovipurkissa on rouhetta, joka soveltuu hyvin luomuviljelyyn ja tätä lannoitetta voi antaa kasveille varastolannoitteenakin, tapa jota itse suosin. Varastolannoittaminen on kätevä tapa annostella lannoite kasvin viereen tehtyyn multakuoppaan. Kuoppa täytetään lannoitteella ja peitetään lopuksi mullalla. Lannoitteen määrä riippuu aina kasvista ja lannoitteesta.


Kasvihuoneessamme kasvaa tänä kesänä mm. chilejä, tomaatteja ja kurkkuja. Tämä Biolanin tomaatti- ja vihanneslannoite pääsi jo varastolannoitteeksi chileille, jotka ovat kasvamassa omalla paikallaan harson alla.


Biolanin tomaatti- ja vihanneslannoite sisältää typpeä, fosforia, kaliumia, rikkiä, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa ja kaikki luonnonperäisinä!


Kuvissa Biolanin tomaatti- ja vihanneslannoitetta on laitettu pieneen kaivettuun kuoppaan ja vielä mullat tulee tuohon päälle. Chileille oikea annostus on 2 x 3dl/kasvi. Ensimmäinen lannoitus näin istutuksen yhteydessä ja toinen sitten tarpeen mukaan heinäkuussa.
Kasvatan erilaisia yrttejä lähinnä ruukuissa, koska siten saan niistä parhaimman sadon. Tämä yrttilannos on niin kätevinä puikkoina ja tämäkin soveltuu myös luomuviljelyyn...siitä plussaa näille Biolanin tuotteille! Puikoissa on kompostoitua broilerinlantaa ja merileväjauhetta. Paketissa on 18 puikkoa jotka työnnetään multaan kasvin juurten läheisyyteen. Annostus yrteille on 1 puikko/kk.Persilja terrakottaruukussa. Talvetin persiljan viileässä ja hyvin lähti kasvamaan talven jälkeen. Tämäkin saa nyt Biolanin yrttilannosta.Biolanin kesäkukkalannoite on orgaanista ja nestemäistä lannoiteliuostiivistettä jota annostellaan veteen lantrattuna. Tämä sopii kastelulannoitteeksi mm. kesäkukille ja myös lisälannoitteeksi kaikkialle puutarhaan.Kesäkukkalannoite pääsi jo tätä sammalleimua lannoittamaan.


Talvetin viime kesänä ostamani amppelimansikat maassa ja hyvin ovat näköjään selvinneet. Istutin mansikat nyt tällaiseen kätevään amppeliin ja nämä saivat evääkseen myös Biolanin amppelilannosta, jotka ovat kätevinä annostelupuikkoina. Tosi kätevää, kun Biolan valmistaa tällaisia valmiita ja tiettyyn tarkoituksiin nimettyjä tuotteita... näitä on helppo ja vaivatonta käyttää ja vielä kun ovat luomukasvatukseenkin soveltuvia. Tykkään! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti