7.9.2016

Antique finds for my dollshouse - Antiikkilöytöjä nukkekotiini

 

Olen pikku tytöstä asti tykännyt vanhoista tavaroista. Mistä tuo kiinnostus on saanut alkunsa, on vaikea sanoa. Muistan, että jo ennen kouluikää menin lähiantikvariaattiin tutkimaan kaikkea vanhaa tavaraa ja varsinkin vanhoja kortteja, kirjeitä ja valokuvia. Pidin liikkeen hämyisestä ja hiljaisesta tunnelmasta ja siitä, kuinka nuo valokuvien mustavalkoiset ja usein surumielisetkin kasvot katsoivat kuvaajaansa.


Nukkekotiini olen tehnyt yksittäisiä löytöjä esimerkiksi antiikkimessuilta ja kirpputoreilta mutta aika vähän tällaisia miniatyyrejä liikkuu markkinoilla. Ainakaan itse en ole huomannut - tai sitten olen aina vaan myöhässä, kun muut ovat tehneet löytönsä...


Osa esineistä sopii mittakaavaan 1:12, kuten esimerkiksi nämä vihreän pöydän päällä olevat esineet. Osa taas on rutkasti isompaa kokoa ja löytää tiensä muuhun tarkoitukseen nukkeharrastukseni parissa.


Ihanat vihreät lasiset tuopit ja metallinen, punaiseksi maalattu paistinpannu. Kuinkahan vanhoja nämä esineet ovat?


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Kadehdittavan ihania minejä olet hankkinut! Olen samaa mieltä, että kirppareilla tulee niitä todella harvoin vastaan. Mainiot nuo vihreät tuopit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! :-) Olisi kyllä niin kiva tietää, kuinka vanhoja nuo tuopitkin oikeasti ovat. Toisen reunassa on pieni nirhama mutta eipäs se nukkekodin elämää haittaa... :-) T: Kati

      Poista