28.3.2018

Katin kirjanurkka - Brunssikirja

Saara Atula & Jenni Häyrinen: Brunssikirja, Tammi 2018, 248 s.

Kiireetön ja myöhäinen viikonloppuaamu, ihana notkuva noutopöytä ja hyvä mieli. Siinäpä on perusbrunssin ainekset. Tämä Iso-Britanniasta lähtöisin oleva aamupalan ja lounaan yhdistävä herkkuhetki näyttäytyy meillä täällä pohjolassa nyt aivan ihanan uutuuskirjankin muodossa. Kyseessä on nyt esittelyyn pääsevä Brunssikirja, jonka herkulliset reseptit ja upeat kuvat vievät mennessään.


Kirja on kovakantinen ja tässäpä yksi aukeamista. Eli kuvat ovat väririkkaita ja tällaiset step-by-step -kuvat ovat kyllä aina plussaa. Usein kiinnitän huomiota myös kirjan taittoon ja tässä Brunssikirjassa on onnistuttu todella hyvin luomaan erittäin selkeä kokonaisuus. Kirjan ovat yhteistyössä kirjoittaneet kaksi suomalaista bloggaajaa, Jenni Häyrinen (Liemessä-blogi) sekä Saara Atula (Viimeistä murua myöten-blogi).


Brunssikirjan sisältöä, joka on laaja, käsittäen yli sata reseptiä...


Karpalovispipuuroa, olkaa hyvä...nam! Ei sen aina tarvitse olla puolukasta tehtyä, eikös!


Ruoanlaitto on mielestäni ihanaa ja tykkään kokeilla aina uusia reseptejä, josko löytäisi omaan arkiruokapöytäänkin maukkaita tuttavuuksia. Nämä Brunssikirjan lohihampurilaiset ovat seuraavaksi kokeilulistallani. Lohipihvien ainekset ovat lohifilettä, inkivääriä, kananmuna, kermaviiliä, sitruunan kuorta raastettuna sekä myös mehua - ja mausteita. Pihvit kuorrutetaan seesaminsiemenillä... Nälkä tulee, kun tätä kirjoitan...


Ja nämä kanelipaahdetut bataatithan sopisivat sitten tuon lohihampurilaisten seuraksi! Bataatti on mielestäni kivan makuinen ja uunissa tulee niin vaivattomasti valmiiksi.


Kirjassa on myös jälkiruokasyötäviä ja pitkän ja pimeän talven jälkeen nuo tuoreet marjat tässä kuvassa olevan pannarin päällä olisivat kyllä niin tarpeen. Tämä pannukakku muuten paistuu uunissa kypsäksi. Ihanaa Pääsiäisen aikaa! 


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!