20.3.2018

Katin kirjanurkka - Tammen suuri grillikirja

Jens Linder: Tammen suuri grillikirja, Tammi 2018, 256 s.

No niin, sieltä se vuoden paras grillikausi... eli tietysti kesä saapuu, pikku hiljaa, mutta varmasti. Ultimate-grillaajat tekevät erilaisia grillattuja herkkuja myös talviaikaan mutta ainakin meillä tämä ruoanvalmistumenetelmä painottuu aina tuonne kevään ja kesän aikaan ja kyllä se grilli kohta otetaan esille talviteloilta siis meilläkin. Nyt esittelyyn pääseekin oikea grillaajan opus eli Tammen suuri grillikirja.


Kuten kuvasta näkyy, niin tällä kirjalla on sitten kokoa. Reilut kaksi ja puolisataa sivua ohjeita, joiden avulla saa valmistettua ihan perusgrillattavaa kuin myös erikoisempia tuttavuuksia. Mutta ainakin oma tunne kirjasta on, että tämä opus tarjoaa kunnon tuhtia ruokaa ja tunnelmaakin. Kirjan kuvat ovat todella upeita, värikkäitä - ja tietysti herkullisen näköisiä!


Herkullisen näköisiä, eikö! Tässä kuvassa näkyy, että grillaus voi olla yllättävienkin raaka-aineiden käyttöä. Vasemmalla jättikatkarapuvartaat, ylhäällä salaattiwrapit sardellitäytteellä (!) ja matjessillitäytteiset kananmunanpuolikkaat. Aika kevyttä ja jännittävää tarjottavaa vaikka kesän juhliin! No, tämän kuva grillattavat ovat nuo vartaaseen pujotetut katkaravut ja kypsennykseen kirjan mukaan kestää vain pari minuuttia per puoli. 


Tammen suuri grillikirja ja kirjan sisältöä.Kirjassa käydään läpi erilaiset grillaukseen soveltuvat raaka-aineet... kala, äyriäis, kasvis ja liha kuuluvat tietysti tähän kategoriaan. Myös erilaiset lisukkeet tulevat tutuiksi. Tässä kuvassa erilaisia lampaanlihasta valmistettuja herkkuja.


...ja kalaa unohtamatta. Kalan voi nimittäin grillata kokonaisena ja täytettäkin voi laittaa, oman maun mukaan. Kuvan kala on kuha ja se on täytetty peruna- ja juureskuutioilla, valkosipulilla ja erilaisilla yrteillä.Tammen suuren grillikirjan loppuosasta löytyy osio nimeltään ateriakokonaisuudet. Eli ehdotuksia kokonaiseksi ateriaksi, kirjan reseptejä myötäillen. Esimerkiksi tämä korealaiseen tapaan grillattu ateria vaikuttaa mielenkiintoiselta. Miltäs kuulostaa... vesimelonicooler, jättikatkarapuvartaat, korean hot rub, bulgogia salaatinlehteen käärittynä riisin kera ja jälkkäriksi tuoreita luumuja ja omenapäärynöitä. Nam.


Tämä tortilla on täytetty mm. tomaattisalaatilla ja pulled porkilla. Ja eikö olekin taas todella herkullisen näköinen kuva. Ja ei muuta kuin odottelemaan grillikauden alkua!


Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti